Топ 3 на най-добрите приложения за водене на бележки за Android устройства

приложения за водене на бележки за AndroidВоденето на бележки е необходимост, защото с тях се постига по-добра организация на служебните и личните дела. С подходящото приложение, вашето Android устройство ще ви подава нужната информация, и дори ще ви улеснява в намирането на информацията, която сте си записали по-късно, независимо къде се намирате и какъв вид устройство използвате в момента.

В Google play изборът от апове е неограничен и изглежда всички те предлагат сходни възможности. На база най-важните показатели, сред които безспорно е потребителското удобство, тук ще представим топ 3 на най-добрите приложения за създаване на бележки за Android базирани смартфони.

Google keep (безплатно)

Приложението на Google измина дълъг път от неубедителния си дебют през 2013 година. Днес, Keep е добре оформено и изключително интуитивно приложение с много убедителни елементи, особено за хората, инвестирали в екосистемата на Google, както болшинството потребители на Android са направили.

Простотата е ключов компонент от представянето на този App, защото е факт, че малко потребители се нуждаят от сложен, многопластов инструмент за създаване на бележки с многобройни, повечето от които излишни функции. Повечето от нас искат прост и ефективен начин да запишат мисли, идеи и списъци в телефона си, и то по начин, който ще ги направи лесни за достъп на момента.

Evernote (ограничена безплатна версия с абонаментни планове започващи от $ 8 на месец)

За много потребители приложенията, чрез които водят бележките си са много повече от обикновен виртуален тефтер, в който можеш да си запишеш важни дати, предстоящи събития и т.н. За тях app-ът следва да бъде добре организирана система с разнообразие от функции и сложни опции, точно каквото е Evernote приложението.

То прави всичко, което прави и Keep, но и много повече. Приложението разполага с Notebook базирана система, за категоризиране на бележките. Системата ви позволява да създавате споделени връзки, така че да можете да публикувате бележките си в мрежата и всеки да може да ги види, без значение дали използва въпросния ап или не.

Освен това се улеснява добавянето на имейли и уеб страници към преносимите компютри чрез уникален адрес за препращане на съобщения и десктоп-базирано браузер разширение за улавяне на съдържание. В допълнение към осигуряването на функция за търсене в целия акаунт(който, подобно на Keep’s, може да намери текст в изображения и ръкописни бележки) Evernote ви позволява да търсите в отделна бележка, докато я редактирате.

Microsoft OneNote (безплатно)

OneNote се превърна в мощно и универсално решение за управление на бележките, с набор от функции, който е почти равен на този на Евърноут, наред с ползата от интеграцията към огромната офис екосистема на Microsoft. Плюс това е безплатно. Всъщност, OneNote почти спечели честта да претендира за мястото като топ избор в тази селекция.

Единственото, което пречи на OneNote да измести Evernote от челните позиции е липсата на какъвто и да е вид система за настройка на напомняния, каквито повечето потребители искат да имат. Освен това, на Android, Microsoft необяснимо ограничава някои от основните характеристики на OneNote.

Основен недостатък е липсата на организационните базисни функции, като инструменти за пълно текстово форматиране и достъп за маркиране на бележки – за таблети. Това означава, че когато използвате приложението от Андроид-базиран телефон, получавате странно неудовлетворително усещане за второкласно потребителско изживяване.