Ревю на телефон Samsung Galaxy Note 7

review-samsung-galaxy-note-7-4В последно време наблюдаваме постоянни обновявания на устройствата на големите производители. Поредния нов член на такива устройства е Note 7. Samsung Galaxy Note 7 е телефон, проектиран за конкретна група потребители – тези изискващи голям екран, но и наличието на стайлус. Това съвсем не значи, че и останалите няма да имат полза от него, но устройството е центрирано около функционалността на S Pen.

Дизайн

Дизайнът на Samsung Galaxy Note 7 е смайващ – прилича на S7 Edge, но е променен в полза на новата група потребители. Има по-тънка извивка към металната рамка около ръбовете и задната страна е извита към същата рамка. Краищата на дисплея могат да се използват за добавяне на любимите приложения, осигурявайки бърз достъп.

Дисплей

При направата на дисплея също не са спестени висококачествени елементи, като доминиращ е мобилният HDR. Това означава възпроизвеждане на светли и тъмни полета еднакво добре, при положение разбира се, че видеото или снимките са заснети с тази технология. Внушителния размер от 5.7 инча е нещо, което Samsung произвежда за пръв път. Тук технологията отново е Super AMOLED с висока резолюция и предлага несравнимо удоволствие при използването му. Наличието на S Pen осигурява и възможността за писане директно върху изгасения дисплей, който поддържа Always On добавката.

review-samsung-galaxy-note-7-2

Характеристики

За задвижването на телефона отговаря процесорът Snapdragon 820, който е четириядрен. Има на разположение 4GB рам подсигуряваща процесора и безпроблемно запаметяване и работа на голям брой приложения. Пространството за данни е 64GB с възможност за разширяване с помощта на microSD карта с капацитет до 256GB. Изненадващо в модела има USB-C порт, който е нещо неприсъщо за S серията, тъй като компанията се отказа от него. Но наличието му означава по-високи скорости на трансфер и зареждане на батерията. Новостите не спират до тук. В модела е поставен и скенер на ирисите на очите, което е доста луксозна добавка, имайки в предвид останалите конкуренти. Четецът на отпечатъци също е на разположение със светкавична скорост и точност. Освен всичко останало телефонът е сертифициран с IP68, което значи, че е водоустойчив и прахоустойчив.

Батерия

Батерията в модела е 3500mAh, която е по-малка от тази в моделите от S7 серията, въпреки, че е по-голяма от миналогодишната поставена в Note 5. Това може да се обясни с наличието на нужно място за S Pen, но това далеч не значи, че са направени компромиси от страна на живот на батерията. Note 7 ще се зарежда много бързо чрез кабел, а в допълнение е поставена и възможността за безжично зареждане.

review-samsung-galaxy-note-7-3

Камера

Камерата на Samsung Galaxy Note 7 е същата като при Galaxy S7 и S7 Edge – 12MP с прилежащот оптично стабилизиране. Снимките са с много добро качество и заснемането е невероятно бързо. Преминаването от един режим в друг е лесно и бързо, само чрез плъзгане по дисплея.

Заключение

Samsung Galaxy Note 7 бележи завръщането на серията на световния пазар като добавя някои промени, доказали добрите си страни. S Pen е невероятно удобство за тези, които изискват прецизността, която той носи.

Reviews

  • Дизайн10
  • Дисплей10
  • Камера10
  • Хардуер10
  • Издръжливост на батерията9
  • 9.8

    Оценка