Ревю на телефон OnePlus 3T

review-oneplus-3t-3

Само месеци след появата на OnePlus 3 на пазара се предлага обновен вариант, който предлага по-добра производителност – OnePlus 3T. Благодарение на новия си процесор той е един от най-бързите и издръжливи телефони на пазара. В допълнение има подобрения в камерата, която се справя много добре при ниска осветеност, а останалите забележки от предишния модел остават като презумпция, вземайки предвид ниската цена на устройството. Но въпреки това този телефон не разочарова и представя нужни обновявания на местата, в които малкия му брат изоставаше по един или друг начин.

Дизайн

По външния си вид OnePlus 3T прилича много на предишното предложение на компанията с разлика единствено в предлаганите цветове – по-тъмно сив и златист – и материалите за изработка. Тазгодишният телефон е изработен от един блок високоиздръжлив алуминий, с което е оставена практиката за производство с помощта на поликарбонат. Физическите размери на устройството също са запазени и това е изумително в предвид факта, че е поставена по-голяма батерия. Говорителят на долната страна на този телефон е на ниво и позволява безпроблемно възпроизвеждане. Отляво се намират физически бутон за спиране на звука и бутоните за регулиране на височината му. На долната му страна се намира същият безпроблемен четец на пръстови отпечатъци служещ и за home бутон, а отдясно се намира бутонът за включване и заключване на устройството. За съжаление няма слот за допълнителна microSD карта с памет, но има възможност за работа с две SIM карти.

review-oneplus-3t-5

Дисплей

В OnePlus 3T е поставен същият 1080p AMOLED дисплей със защита Gorilla Glass 4 и се представя доста добре при директна слънчева светлина. Яркостта е на високо ниво, а цветния спектър е широк и позволява много по-детайлни и изчистени изображения. Настройката му е за по-естествен вид на изображенията и видеото, вместо използването на пренаситени цветове и твърде ярки тонове на светлината. Благодарение на решението за използване на тази технология производителя е съумял да запази все така тънкия дизайн и високата наситеност на пиксели – 401ppi.

Характеристики

Новият Snapdragon 821 процесор прави OnePlus 3T по-бърз от оригинала, който е с доста високо бързодействие. След множество тестове новият телефон на компанията показва своята стойност – процесорът е същия като в новите предложения на големите компании с много по-високи цени и може да се мери по бързодействие и производителност с тях. Наличните 6GB РАМ памет са предостатъчни за безпроблемно боравене с много приложения наведнъж. От компанията споделят, че са съумели да подобрят и времето за стартиране на големите по размер игри и приложения, което значи че първоначалното изчакване при стартиране е намалено.

review-oneplus-3t-1

Батерия

Една от насоките, в които миналогодишният модел изоставаше, беше животът на батерията. В OnePlus 3T намираме не само повишения капацитет на батерията, който вече е 3400mAh, но и подобрената консумация от процесора. Това означава, че въпреки по-високата си скорост процесорът не изисква повече мощност. Този телефон успява да работи на високо натоварване без заряд над 16 часа. Това е внушително вземайки в предвид по-ниската издръжливост конкурентните устройства. За зареждане е необходимо много малко време, което според компанията е около 30 минути.

Камера

В OnePlus 3T са поставени 16Mp предна камера и задна камери. Невероятната предна камера предоставя много високо качество на снимките дори в затъмнена среда. Снимките заснети с нея са само ясни, а и светли и без почти никакви визуални шумове. Въпреки че двете камери са с еднакъв брой пиксели, двете камери са различни. Има значителна разлика в качеството на цветовете заради различните сензори и големина на пикселите. За задната камера е поставен и защитен стъклен слой срещу надраскване.

Заключение

OnePlus 3T подобрява недостатъците на оригинала, например живот на батерията, и набляга на софтуер и производителност, което го прави удобен за всички потребители. В предложението намираме не само много умисъл, но и точното време за появата му. Много трудно ще се намери достоен противник в ценовия му клас.

Reviews

  • Дизайн10
  • Дисплей10
  • Камера9
  • Хардуер9
  • Издръжливост на батерията10
  • 9.6

    Оценка