Ревю на телефон Motorola Moto Z

review-mororola-moto-z-4

В днешни дни смартфоните са се превърнали в устройства, без които не можем. От марката. която изберем, до приложенията, които инсталираме, и дори мрежата, към която смятаме да работим с устройството, изборите, които правим за телефона си, издават нашите намерения за начина, по който ще го използваме, както и какво място ще заема във всекидневните ни дейности. За някои еднаквия размер на устройствата има значение, за да стане изборът по-лесен. За други обаче телефонът трябва да е гъвкав в процеса на работа с него. Именно за тях е предназначен Motorola Moto Z, тъй като предлага много повече отколкото може да се види на пръв поглед.

Дизайн

Moto Z е телефон, който е направен от неръждаема стомана и невероятните размери от 153.3 x 75.3 x 5.19мм, правейки го най-тънкия телефон в света. Тежи едва 139гр. и е истинско удоволствие да бъде в ръцете на потребителя. . На долната страна на устройството се намира само USB Type-C порт. В комплекта на телефона е включен 3,5мм към USB-C преходник, защото в модела заложен в себе си 3,5мм жак за слушаки, за да може да се използват всички слушалки, както и има възможност за включването на Bluetooth такива. Новият начин за връзка, наличен в Moto Z, е революционен – 16 позлатени конектора, намиращи се на задната част на телефона позволяват свързването на модулни добавки (MotoMods), както и да обменят данни с тях. Цялата задна страна заедно с приставките са намагнитени, за да може да останат свързани дори при движение. Заради MotoMods четецът на пръстови отпечатъци е премахнат от задната страна и е поставен под дисплея на предната страна. Налични са много видове приставки като: Moto Z Insta-Share projector – мини проектор на екрана; SoundBoost на JBL, което прави телефона истински мощен говорител; допълнителна батерия с дизайн от Kate Spade,Incipio или Tumi, както и много други.

review-mororola-moto-z-2

Дисплей

Motorola Moto Z притежава Quad HD дисплей, който може да се сравнява с AMOLED на Samsung по отношение на яркост и дълбочина на цветовете. Но добрите неща не свършват тук. Функциите на дисплея са невероятни. Moto Active Display, която технология включва инфрачервени сензори, засичащи движението на ръката над дисплея, включват част от него като по този начин показва известия и часовник, които са достъпни при допир.

Характеристики

Телефонът се задвижва от Qualcomm Snapdragon 820 процесор, притежава 4GB РАМ и Adreno 530 графичен ускорител. Възможностите за връзка за USB Type-C и NFC, което значи, че се поддържа Android Pay. Паметта на телефона започва от 32GB и има възможност за добавяне на тероретично 2TB microSD карта.

Батерия

Времето, прекарано без заряд на 2600mAh батерия е около 24 часа при смесена употреба, което е далеч от обещаните от компанията 30 часа. Тук допълнителните MotoMods батерии показват значението си. Има причина и TurboCharger, който е в комплекта на телефона, да е под ръка. С негова помощ Motorola Moto Z се зарежда до 100% за едва 74 минути.

review-mororola-moto-z-3

Камера

Motorola Moto Z има 13MP задна камера и включва с себе си f/1.8 апертура с оптично стабилизиране на картината и лазерен автофокус. Качеството определено е крачка напред от Moto X серията. Предната камера е 5MP и f/2.2 апертура заедно с LED светкавица за нискоосветена обстановка. Видео може да се заснема в 4K UHD резолюция при 30fps и в 1080p резолюция при 60fps. Slow motion на задната камера заснема при резолюция 720p и 120fps.

Заключение

Motorola Moto Z не е пърият, няма и да е последният, теледон с допълнителни приставки. Но той е първият модел, който се справя успешно с идеята за развитие на потенциала на допълнителни приставки, които да усилват по добър начин функциите на телфона. MotoMods наистина могат да променят начина на използване на устройствата. Moto Z е много повече от стандартен телефон, той е нов начин на мислене на потребителите.

Reviews

  • Дизайн10
  • Дисплей10
  • Камера10
  • Хардуер10
  • Издръжливост на батерията9
  • 9.8

    Оценка