Ревю на слушалки Razer Kraken 7.1 V2

Щом стане въпрос за устройства с марката Razer на всеки потребител е ясно, че това са устройства с невероятно качество на изработка и най-вече предназначени за геймъри, които искат най-доброто. Новите слушалки на компанията Razer Kraken 7.1 V2 не са изключение от този стандарт. Те са част от новия e-sports комплект, който е направен специално за конкуриращи се геймъри. Благодарение на своите звукови качества тези слушалки ще подсигурят най-доброто изживяване и точност на звуците от заобикалящата обстановка при всяка игра.

Дизайн

Razer Kraken 7.1 V2 са сравнително големи слушалки като алуминиевата рамка и цялостния им дизайн придават здрав вид на цялостната конструкция. В самите наушници има поставен тънък шумоизолационен слой. Напасването на слушалките става чрез няколко степени на стягане от двете страни, които се заключват със задоволителен клик и правят лесно намирането на правилната настройка отново и отново. В Razer Kraken 7.1 V2 ще намерите и малко разстояние за поставяне на рамките на очила без да се притискат неудобно до главата или ушите. Това спомага за по-дълго и удобно носене на слушалките. Единственият недостатък поради големите размери е неудобството, когато слушалките са поставени на врата при желание за разговори без тях.

Характеристики

Razer Kraken 7.1 V2 са гейминг слушалки и това означава, че две от качествата трябва да се споменат. Първото е 7.1 виртуален съраунд звук. Софтуерната страна на добавките се поема от Synapse приложението на Razer. С него може да се контролират цветовете на заложените светодиоди и останалите визуални ефекти, но най-изпъкващото качество е виртуалният съраунд. Synapse дава схема на всичките седем канала с възможност за позициониране на всеки от тях в зависимост от слуха на всеки потребител, за да бъде звукът с най-висока точност. Работата с тази схема е доста опростена – нужно е само приплъзване на всеки канал с помощта на мишката по схемата. Второто е микрофонът. Той се прибира напълно в левия наушник и има сгъваемо удължение. Може да се спре само чрез натискане на върха на микрофона. Това е доста елегантно решение за микрофона, но най-удобната добавка е активното намаляване на шума. Микрофонът ще филтрира всеки шум на средата, в която се използва. Например големи зали с много хора или звукът при настискане на клавишите на механична клавиатура.

Заключение

Новият дизайн на Razer води до много заслужени резултати, но Razer Kraken 7.1 V2 са скъпи слушалки. Като добавка от Razer са направили усилие за намаляване на цената, но само качеството на звука не е достатъчно за добра конкуренция с останалите слушалки от този клас и същата цена, а и са далеч от определението портативни. Казвайки това, ако сте завладяни от екосистемата на Razer, тогава Razer Kraken 7.1 V2 ще си заслужават за някои върли фенове, а и изборите в дизайна като мястото на микрофона и алуминиевата рамка говорят за дизайн, който говори за желание да бъде най-доброто и удобно устройство на пазара.