Ревю на слушалки Asus ROG Centurion 7.1

Вашата любов към компютрите изразява ли се в изобилстващи светлини в компютърната кутия, огромен монитор или стол, който сякаш е взет от кабината на най-добрата състезателна кола? Ако е така, то слушалките Asus ROG Centurion 7.1 са именно за вас. От дискретния си 7.1 съраунд звук до футуристичния си външен вид, новото предложение на Asus може да задоволи и най-претенциозния геймър. Asus ROG Centurion не са никак леки, но за сметка на това допринасят с величествен звук.

Дизайн

Asus ROG Centurion 7.1 притежават външен вид, който би допаднал на повечето фенове на Междузвездни Войни, със своите големи размери и оранжеви и хромирани акценти. Големите размери разбира се имат своите положителни и отрицателни черти. Стандартните кожени наушници, които могат да се сменят с включените в комплекта платнени, обхващат цялото ухо като с това изолират външния шум, а микрофона може лесно да се достигне и използва. Самите наушници са дишащи и дори след дълги часове на игра няма да загряват ненужно ушите на носещия. Въпреки това Asus ROG Centurion 7.1 са много големи слушалки, което ги прави далеч от лесно преносими. Те определено са направени да не напускат мястото си на бюрото. Не са неудобно тежки, но малко по-олекотен дизайн би бил много по-приятен за носене. Агресивният дизайн е видим и в усилвателя на слушалките. Той представлява шестоъгълна призма с размерите на хокейна шайба и контролира 7.1 каналите, силата на звука, микрофона и аудио профилите на слушалките.

Връзка

За разлика от своите конкуренти Asus ROG Centurion 7.1 използват стандартна твърда връзка с компютъра. Самият кабел е трудно огъваем заради природата си – той използва HDMI връзката за връзка с усилвателя, вместо стандартен USB конектор например. Това значи че слушалките трябва да се използват само със стандартния усилвател. За връзка с компютъра на усилвателя са нужни два USB порта за захранване на устройството. Това се обосновава с голямата му роля. Не само че разделя седемте канала на звука, но и позволява свързването на съраунд система, благодарение на HDMI връзката.

Качество на звука

Слушалките Asus ROG Centurion 7.1 не са за обикновения потребител, но задоволяват с високо качество на възпроизведения звук. Веднъж сложени лесно може да се изгуби представа за времето. Успява да възпроизведе убедително 7.1 съраунд, благодарение на своите 10 отделни говорителя. Във всяка слушалка има по пет дискретни неодимиуви магнита, които са фино настроени за придаване на обгръщащ звук по време на игра. Благодарение на усилвателя може да се сменят и звуковите конфигурации. В тях може да се намерят опции за усилване на звука от стрелба, на гуми или глас за различните жанрове игри.

Заключение

Asus ROG Centurion 7.1 не са предназначени за обикновения геймър, а за настойчивите професионалисти, които и ще имат най-голяма полза от слушалките. Доста са големи и може да откажат тези, които търсят по-компактно решение за звуковото обезпечение на своите конфигурации.