Ревю на Samsung Galaxy S7 Edge

samsung-galaxy-s7-edge-1Миналогодишният Galaxy S6 Edge беше притежател на множество награди заради своя нов дизайн с извития дисплей. Тази година Samsung искат да вдигнат летвата за конкуренцията още повече със своя нов флагман Galaxy S7 Edge. За разлика от Galaxy S7, който прилича доста на предшественика си, промените в Edge са уникални, прибавяйки увлечение към един наистина неповторим дизайн.

Дизайн

Ако се интересувате единствено от характеристики, то тогава вашият избор ще е обикновения Galaxy S7. Ако обаче искате устройство, което изпъква пред всички останали, то тогава S7 Edge няма да Ви разочарова. По технически характеристики и двата модела са сходни. Заради извития си дисплей, въпреки че е с размери на фаблет, телефона е максимално компактен.
Друга новост при дизайна на устройството е задната част. Чрез процес наречен 3D Thermo Forming, от компанията са съумели да извият не само дисплея, но и задния панел. Тази добавка беше първо представена при Note 5, но тук, заедно с извития дисплей, телефона придава усещане за гладък речен камък, който може да се завърти в ръката без усилие. За материал за задната част от компанията са избрали да не използват метал, в полза на безжичното зареждане, което е друго ключово допълнение. Издатината за камерата е намалена до само 0.42мм., което значи, че е едва забележима при поставяне на телефона на плоска повърхност, и е достатъчно издръжлива за да предпази лещата на камерата.
Водонепромукаемостта е допълнение, което също е налично в модела. Това дава на устройството възможност за работа потопено във вода за 30 минути на дълбочина 1.5 метра. За съжаление и тук говорителят е един, на долната част на телефона. Все пак е доста по-мощен от всички останали.

samsung-galaxy-s7-edge-3Дисплей

5.5 инчовеия дисплей имащ QHD резолюция с 2,560 x 1,440 пиксела, този дисплей е най-добрият на пазара в момента, въпреки че е разширен малко от миналата година. От компанията са използвали Super AMOLED технологията, както във всичките си флагмански телефони, което кара цветовете да оживяват. Съотношението на контраста, разликата между най-светлото бяло и най-тъмното черно, е доста осезателна, тъй като пикселите на дисплея се изгасят, докато не е ползват. В областта на извитите краища на дисплея, има достъп до новини, контакти, инструменти и други допълнителни елементи, които все още се разработват. Като допълнение към функциите на дисплея е добавена и функцията always-on, което значи че дисплея няма да се изгася. Но това се отразява на батерията като отнема по 0.8% на час.

Характеристики

Samsung Galaxy S7 Edge има две разновидности – едната използва четириядрения процесор Snapdragon 820, предназначена за САЩ, а другата осемядрения Exynos 8890, за останалия свят. И в двата случая устройството ще е снабдено с 4GB РАМ. За управлението на хардуера се грижи Android 6 със запазения TouchWiz интерфейс. Благодарение на това иконите и всички приложения работят със завидна скорост. В новия модел са заложени много допълнителни функции за използването на заоблените краища на дисплея. Вече може да се добавят любими приложения, да се избират повече контакти и да се види прогнозата за времето само с едно приплъзване. За допълване на паметта е предвиден и слот за MicroSD карта. А за допълнителната сигурност отново ще се грижи четец на пръстови отпечатъци.

samsung-galaxy-s7-edge-2
Батерия

В модела е заложена батерия с капацитет от 3600mAh, която се справя адекватно с целодневно натоварване. За това спомага и функцията добавена от гугъл към Android Marshmallow – Doze режимът не позволява на телефона да обновява информацията с мрежата и с това по-нисък разход на батерия. Добавен е и режим на запазване на батерията за спешни случаи.

Камера

Въпреки че е намалена до 12MP, камерата на Samsung Galaxy S7 Edge е една от най-добрите на пазара и една от най-бързите по отношение на автофокус. Има възможност да заснема във формат RAW за обработка и режимът Pro, с чиято помощ може да се избират много допълнителни опции, например как ще изглежда снимката с различна точка на фокус. В режим на ниска осветеност камерата е невероятно точна и бърза с много високо качество на снимките. Към предната selfie камера е добавена и функцията за осветяване на лицата на снимащите.

Заключение

Без значение дали ще държите телефона, ще правите снимки с високо качество или просто ще се наслаждавате на разкошния дисплей, Galaxy S7 Edge успява да задоволи, да изпъкне пред всички. Винаги ще се иска повече от новите устройства, но ако търсите добре направен и мощен телефон, който всъщност има много полезни допълнения за ежедневието, то Galaxy S7 Edge е най-добрият избор.

Reviews

  • Дизайн10
  • Дисплей10
  • Камера10
  • Хардуер10
  • Издръжливост на батерията10
  • 10

    Оценка