HP с нови принтери и специално мастило

hp-new-printers-and-ink-2HP променя касетите за мастило на новите си принтери PageWide и OfficeJet Pro, за да могат да използват само патентовано мастило, подобрявайки качеството на принтиране, както и да намали закупуването от потребителите на евтини касети от други доставчици. Така нареченото пигментно мастило е предлагано от компанията за индустриални купувачи и това е първата му поява при офис принтерите. Добрата новина е, че скоростта на принтиране ще е по-голяма, защото пигментното мастило може да бъде поставяно на цялата страница едновременно, като най-добрия PageWide модел ще достига скорост от 75 страници в минута при нормален режим и 50 страници при висококачествен режим на печат.

От компанията също така отбелязват, че новите модели PageWide принтери ще бъдат и с допълнителна защита, включвайки проверка на собствения фърмуер. Собствениците на новите модели ще имат достъп и до новата услуга HP Instant Ink, с която от компанията ще изпращат нови касети, точно преди да са свършили старите.

PageWide моделите ще са насочени към големите организации и компании, докато OfficeJet Pro моделите ще са подходящи за по-малки офиси, предлагайки компактен дизайн за лесно поставяне на бюра, както и по-достъпни цени, но със занижена скорост на принтиране. PageWide принтерите ще са с цени от $400, а за OfficeJet Pro ще са нужни малко над $130, когато бъдат пуснати в продажба, по-късно през годината. Що се отнася до новите касети за пигментното мастило, от компанията заявяват, че те ще бъдат единствените производители и цените им ще започват от $40.