Ревю на Samsung Charm

review-samsung-charm-2

Един от най-големите проблеми на производителите на техника, подходяща за носене като аксесоар, е как да бъдат закрепени за тялото на потребителя, без да изглеждат неловко. Твърдението се отнася най-вече за смарт часовниците, които в сравнение с обикновените са като гиганти върху ръцете.Как да остане нещо такова невидимо, и въпреки това да изпълнява същите функции? Върху това беше един от акцентите в представените от Samsung продукти. Новата им гама подходяща за носене се надява да разреши проблема с не толкова модните смарт часовници.

Дизайн

Samsung Charm, кодовото име, което дадоха на презентацията си на CES тази година, от компанията, са малки устройства, които могат да се прикрепят към различни стилни поставки. Може да се сложи в копчета за ръкавели, да се носи около врата или дори като пръстен, ако искате да извлечете максимален брой данни за фитнес подготовката Ви и в същото време да изглеждате стилно без значение дали се обличате с мъжки ризи или официални дамски дрехи за нежната част от потребителите на устройството, въпреки че не е много малко на размери. Захващането с приставките ще е достатъчно здраво, за да не изпада по време на ходене, тичане и други дейности.

review-samsung-charm-4

Функционалност

Samsung Charm ще има два размера – по-големият, за огърлица или колан, който ще има повече функции, и по-малкият, за гривна или пръстен. Той ще може да следи стъпки, сън, и доставя уведомления, когато пристигнат до устройството, с което е свързано. За съжаление малкият Charm няма да вибрира, а само ще премигва, показвайки че трябва да погледнете към телефона си. Големият ще има тази функция, така че ако търсите по-производителния вариант, то този Charm е за Вас. Например приставката за колан, WELT, ще изпраща данни до специално направена програма за телефона Ви с информация колко време сте били седнали, навици за хранене и колко е размерът ханша Ви. Ще дава примери като “ако ядете по този начин, до края на месеца ще наддадете с определен брой килограми.”

review-samsung-charm-1

Цена и достъпност

Въпреки че е още в начален етап на развитие, Samsung обещават тези устройства да бъдат достъпни за потребителите през втората половина на тази година.

Заключение

Въпреки че имаше изложени приставки за копчета за ръкавели и колани, целящи да покажат колко Samsung Charm е и за мъже, с колиетата и пръстените, този продукт изглежда насочен главно към дамите. Ще е добре в бъдеще да видим и повече модели за мъже, за да бъде наистина аксесоарът достъпен за всички. Все още това е само идея, но добра идея. Тя показва, че големите компании, в лицето на Samsung, мислят за начин да предоставят, техниката за носене по-незабележимо в живота на потребителите.