Ревю на LG G6 Signature OLED Телевизор

lg-g6-signature-oled

На CES тази година, LG представи своята нова гама от висококачествени електроуреди за дома – Signature. Един от продуктите беше LG G6 OLED телевизора с внушителните си размери от 66 до 77 инча на екрана.

Дизайн

Представителят на Signature серията при телевизорите LG G6 е устройството, което ще накара потребителя да изтръпне при вида му. G6 е с тънък едва 2.57 милиметра OLED панел, с 4К резолюция и поддръжка на HDR Pro. Самият панел е монтиран директно върху стъкло като ъглите са заоблени и прозрачни.

lg-g6-signature-oled-1

Под панела на телевизора се намира стойката с вградени високоговорители Harmon Kardon, която има възможност за приплъзване назад, зад телевизора, ако той бъде монтиран на стена, за възможно най-чист дизайн. Всички портове за свързване, както и за захранване за поставени в тази поставка. Заради тънкия си дизайн има значително намалена маса в сравнение с останалите телевизори.

Дисплей

С размера си от 66 или 77 инча и много тънки и прозрачни краища на телевизора, дисплеят изглежда невероятно. Благодарение на ‘Picture on Glass’ oт LG и технологията OLED, изживяването предоставено от телевизора е наистина най-доброто, на което може да се надява потребителя. HDR Pro може да не значи много за много от обществото, но веднъж погледнат този дисплей и технологията ще заговори сама за себе си.

lg-g6-signature-oled-2

Екранът затвърждава и Ultra HD Premium стандарта, създаден от LG, което значи, че цветовете са много по-ярки и живи, черното е по-дълбоко и ще е способен да показва повече цветове от цветния спектър.

Операционна система

Организирането на смарт функциите на телевизора ще бъде поето от новата WebOS 3.0 на LG. Благодарение на нея телевизора ще има нови функции, в сравнение с предишни модели, като: Magic Zoom – способност да се увеличава дадена снимка или текст без да бъде променяно качеството при увеличение, Magic Mobile Connection – с нея може да свържете Android устройството си и телевизора да изобразява приложенията от смартфона, както и много други, достъпни чрез магазина на операционната система.

Цена

Разбира се такова качество на изработка и картина гарантира доста висока цена. Според думите на LG, моделът ще бъде с цена около 10000$ и ще бъде достъпен за потребителите в първото тримесечие на 2016г.

Заключение

Устройства от висок клас наистина трябва да процъфтяват с дизайн. Точно там LG, на чело със своя G6 Signature, вдига стандарта за телевизори. Тази невероятно тънка рамка и дебелина на самия панел, оставят конкурентите далеч зад себе си. Освен това и иновативната идея да се поставят всички портове на телевизора върху поставката, която се и прибира зад него при поставяне на стена, и оставя на заден план проблема с тънките телевизори и допълнителните аксесоари към него, е явното заявление на компанията да остане на върха в производството на такива устройства.