Ревю на LG Gram 15

lg-gram-15-review-4

На пазара в момента има много голям избор на лаптопи, подходящи за всеки вкус и нужди. Поради тази причина всеки производител се опитва да изпъкне, представяйки нещо, което да се отличава от останалите си конкуренти. С новото си предложение LG са предприели друга стратегия. В LG Gram 15 може да видим, както много прилики с неоспоримия фаворит на потребителите MacBook Air, така и много съществени разлики.

Дизайн

Моделът е в така наречения “New Gold” цвят, имащ в себе си карбонена и литиово-магнезиева рамка и изработен в минималистичен стил, който не е присъщ на много Windows лаптопи. Хромираното лого на компанията в горния ляв ъгъл на външната част на екрана завършва елегантния дизайн на машината. За жалост повърхността се надрасква лесно, което не е проблем ако потребителите са внимателни. Оставяйки настрани това, LG са използвали много удачно физическите размери на лаптопа. В Gram 15 ще намерите два USB 3.1 порта заедно с USB-C и HDMI портове. Що се отнася до усещането при използването на клавиатурата и тъчпада – на доста добро ниво са с осезателно потъване на клавишите на клавиатурата и бързо реагиращ на допир тъч пад.

lg-gram-15-review-3

Дисплей

Що се отнася до дисплея IPS технологията спомага за невероятни големи ъгли за безпроблемна видимост на изображенията, а FHD резолюцията за пореден път доказва, че е повече от достатъчна за игра и работа. Вземайки в предвид славата на LG като дългогодишен производител на телевизори с високо качество, от компанията представят два нови режима на работа на дисплея – режим за четене и режим за филми. При режима за четене се премахва всичката синя светлина, излъчвана от екрана, за по-ниско натоварване на очите. При другия режим се набляга на цветовете, правейки движението много по-гладко и приятно за потребителя. Накрая, но не и на последно място, дисплеят има изключително тесни ръбове по края, което прави 15.6 инчовия екран да изглежда все едно е без граница.

Технически характеристики

За задвижването на машината отговаря Skylake процесорът Core i5-6200U работещ на честота от 2.3 GHz и достигащ 2.8 GHz при Turbo boost. Заложените в модела 8GB DDR3L РАМ памет, работеща на честота 1600MHz, и вградената в процесора Intel HD Graphics 520 видео карта правят бепроблемно сърфирането и гледането на филми. За дисково пространство е предвидено 256GB SSD. В LG Gram 15 ще намерите и HD уеб камера, поставена по средата между клавиатурата и дисплея, с резолюция от 720p заедно с два микрофона. Що се отнася до физическите размери – теглото му е едва 980гр., а ширината, дължината и дебелината са съответно 357.6мм., 228.4мм. и 16.8мм. За връзка с интернет е поставена WiFi карта със стандарт 802.11ac, а за кабелна е предвиден преходник от USB-C порта.

lg-gram-15-review-2

Батерия

От LG обещават до 7 часова работа на модела, в който са поставили 4,495mAh батерия. В повечето нови модели се вижда тенденцията да се залага на дизайна и като че се забравя за живота на батерията. Имайки в предвид това Gram 15 се намира по средата в класацията на лаптопите конкуренти. За бързо зареждане на системата е добавена и функцията Instant Boot, позволяваща на лаптопа да се събуди в напълно работещ режим, без зареждане наново на системата.

Заключение

LG Gram 15 е прекрасен пример за това, че 15 инчовите лаптопи могат да са красиви и тънки без да се правят компромиси по отношение на производителността при това на конкурентна цена. Ако сте ценител на минималистичните дизайни и лесно преносимите лаптопи, то това е моделът за вас.

Reviews

  • Дизайн10
  • Дисплей10
  • Хардуер10
  • Клавиатура и тъчпад10
  • Издръжливост на батерията9
  • 9.8

    Оценка