Ревю на Lenovo ThinkPad X1 Yoga

review-lenovo-thinkpad-yoga_5

С времето всяка серия на електроника остарява и се забравя само няколко големи имена остават в представите на потребителите като най-добрите. Една такава е ThinkPad. Всеки потребител, който се докосне до член тази фамилия, знае, че това е качествено изработено устройство. Започваща началото си от IBM и в последствие закупена от Lenovo, голямото семейство на ThinkPad продължава да се развива и да изумява. Поредното доказателство за това е Lenovo ThinkPad X1 Yoga ултрабук. Смесица между класическия ThinkPad и небезизвестната Yoga на Lenovo това устройство се настанява удобно в класа на високопроизводителните 2 в 1 бизнес лаптопи.

Дизайн

В модела решението на инженерите от Lenovo са решили да поставят две панти и цялостен матов завършек. Пантите позволяват на екрана да се завърта на 180 градуса, правейки за секунди ThinkPad X1 Yoga като таблет. Когато е в този вид, клавишите се прибират и не позволяват натискане. Със своята маса от едва 1,27кг. устройството е по-леко от обикновен ултрабук и въпреки, че е по-широк от останалите това е съвсем в нормата за 14-инчов лаптоп. В зависимост от нуждите на потребителя от Lenovo предоставят възможност за стандартен писец или малък стайлус. Що се отнася до клавиатурата, тя не прави изключение от предишните представители на ThinkPad – несравнимо усещане при писане с доста добро усещане за натиск на отделните клавиши. Тъчпада е малко по-малък от очакваното и няма бутони, но може да се използват тези на TrackPoint, който също е наличен.

review-lenovo-thinkpad-yoga_4

Дисплей

Дисплеят е с IPS матрица и полуотразяващо покритие, работещ с резолюция 2560 x 1440 пиксела (QHD). В горната си част има малко ръбче, което спомага за лесното отваряне, а заради функцията за управление с допир размерът на рамката варира от 11 до 32 мм. Отново в зависимост от предпочитанията и възможностите на потребителя може да се постави и OLED панел, което ще допринесе за по-добър контраст и като цяло по-естествена картина.

Технически характеристики

За задвижването на лаптопа отговаря Intel Core i7-6600U допълнен от 8GB LPDDR3 памет. За видео възпроизвеждане е поставена Intel HD Graphics 520 видео карта. За дисково пространство е предвиден 256GB NVMe SSD диск, а що е отнася до връзката с периферни устройства Lenovo ThinkPad X1 Yoga притежава три USB 3.0 порта, мини дисплей порт, HDMI, слот за microSD карта и OneLink конектор. За безжичната връзка на устройството отговарят Intel Dual Band Wireless-AC безжична карта, Bluetooth 4.1 и вграден 4G Mobile Broadband.

review-lenovo-thinkpad-yoga_6

Батерия

Вземайки в предвид хардуера, който трябва да бъде задвижван батерията издържа едва 3 часа и половина при много тежко натоварване, при обикновени задачи това време се повишава драстично. Различното тук в сравнение с останалите ThinkPad модели е невъзможността за поставянето на батерия с по-голям капацитет. Нужно е да се отбележи, че X1 Yoga загрява доста при натоварване, което също допринася за бързото изразходване на батерията

Заключение

Lenovo ThinkPad X1 Yoga ще привлече тези, които търсят повече от добър хибрид, независимо от цената. Той е неоспоримо гъвкав в работата и си като таблет и като лаптоп, осигурявайки безпроблемна работа и в двата режима. Цената е нещото, което ще накара доста потребители да се откажат от него ($3,260), но за останалите това остава златната среда между бизнес класа и улеснението на хибридните устройства.

Reviews

  • Дизайн10
  • Дисплей10
  • Хардуер10
  • Клавиатура и тъчпад8
  • Издръжливост на батерията9
  • 9.4

    Оценка