Ревю на лаптоп Lenovo Yoga 910

След около две години, в които Lenovo не промениха по никакъв начин външния вид на своя Yoga 900, се появява Lenovo Yoga 910, в който виждаме съвсем различен хибриден лаптоп. Lenovo са променили или изцяло подменили всеки елемент на своя флагмански лаптоп. Промените се съдържат в по-тънко шаси, по-голям дисплей, по-тънки краища на екрана, преправена клавиатура и т.н. Под прекрасната външност се крие и голяма мощ в лицето на най-новите процесори на Intel.

Дизайн

Според думите на компанията Lenovo Yoga 910 е най-тънкият хибриден лаптоп, който се задвижва от Core i7 процесор, като е едва 14.3мм тънък, което с 0.6мм по-малко от миналогодишният модел. Освен това новият лаптоп притежава нов по-приятен и стилен дизайн, за разлика от своя предшественик, който имаше леко заоблени форми. предложението на компанията за тази година следва нашумелия в последно време дизайн включващ прави линии, който завършват в прави ъгли на места, които дори не подозираме. Например горната и долна част на устройството завършват в приятна V форма и доста видно разстояние между новата панта във вид на часовник и двете части на лаптопа. Модернизирането в тази категория е добре дошла промяна особено след виждането на един и същ дизайн за последните две години. Но това има своята цена – наличната в миналогодишния модел кожа е заменена от алуминиево фолио.

Дисплей

Големината на дисплея в Lenovo Yoga 910 е увеличена до 13.9 инча и работещ при 4K резолюция без да се увеличава драстично големината на шасито. Всъщност този лаптоп притежава една от най-тънките рамки, които сме виждали на устройство на Lenovo. Намаляването им отгоре и по страните е постигнато с преместването на камерата под екрана. Успешно е използван дизайнът представен от Dell XPS 13, като единствената разлика е разположението на камерата при двата модела – при Lenovo тя е в центъра. Но моделът на компанията може да използва камерата си по доста интересен начин – при поставянето му във вид на фоторамка камерата се озовава на нивото на очите, с което видео разговорите стават съвсем обичайни и лесно изпълними.

Технически характеристики

В Lenovo Yoga 910 виждаме и някои малки промени, които да направят модела дори още по-добър. Клавиатурата например вече няма клавишите за бързи връзки отдясно, които лесно се натискат по грешка при опит за избиране на Enter клавиша. Междувременно тракпадът е по-голям и притежава четец на пръстови отпечатъци за по-лесен достъп чрез Windows Hello. В сърцето на модела е разположен най-новият модел Intel Core i7 процесор от седмо поколение заедно с 16GB РАМ памет и до 1TB PCIe SSD диск за данни.

Батерия

Подобренията в Lenovo Yoga 910 са налични и в батерията на модела. Той може да работи без заряд в продължение на повече от 10 часа при силно натоварване. При положение обаче че използвате лаптопа за стриймване животът на батерията ще е доста намален, тъй като това е доста сериозна задача използваща почти всички ресурси на устройството.

Заключение

Lenovo Yoga 910 цели да вдигне стандарта на серията още повече. Има много дори елементи като по-големият екран, по-красив дизайн и т.н. Въпреки това някои от промените няма да се харесат на потребителите, например високата цена и новата изцяло метална поставка за ръцете под клавиатурата. Ако сте фен на серията и марката като цяло е добре да дадете шанс на модела и той няма да Ви разочарова.

Още по темата: Сравнение между Lenovo Yoga 910 и Acer Spin 7

Reviews

  • Дизайн9
  • Дисплей10
  • Хардуер10
  • Клавиатура и тъчпад9
  • Издръжливост на батерията10
  • 9.6

    Оценка