Ревю на Acer Predator 17X

review-acer-predator-17x-2

С новото попълнение сред лаптопите си, Acer отбелязват няколко иновации, които ще видим за пръв път при тяхната геймърска серия. В Predator 17X са заложени компоненти от клас десктоп и много добра система за охлаждане, която не само успява да се справи със задачата си, но и го прави напълно безшумно, като добавим и възможността за овърклок, тази машина наистина изпъква.

Дизайн

По външност Predator 17X не се различава особено от предшественика си. Все още това е 4.5 килограмов лаптоп, който има матов завършек на покриващия го черен цвят и невероятна подсветка на клавиатурата във всички възможни цветове. Точно под тракпада ще намерите вентилатор, който има най-тънките пера поставяни някога в лаптоп, едва 0.1 мм. Като резултат от това има място за повече на брой пера, което от своя страна спомага за работата му на по-ниски обороти и следователно по-малко шум, генериран при въртенето. Що се отнася до използването на лаптопа, независимо от грубия си вид, използването на тракпада и клавиатурата е истинско удоволствие. Пътят на клавиште на клавиатурата е задоволителен, а тракпада е пъргав.

review-acer-predator-17x-1

Дисплей

В модела е използван 17 инча Full HD IPS монитор с резолюция 1920х1080 пиксела и технологията Nvidia G-Sync, която позволява екрана да се синхронизира с фрейм рейта на игрите за по-чист изглед. Благодарение на IPS панела, видимите ъгли на изобразяваните детайли са задоволителни и не създават проблеми при игра от повече от един играч. Опцията за 4К монитор също е достъпна.

Технически характеристики

За задвижването на Predator 17X отговаря процесорът от десктоп клас Intel Core i7-6820HK, а за стабилната игра е добавена, също десктоп клас, видеокартата Nvidia GTX 980 с 8GB GDDR5 памет. Моделът има възможност за използване на максимум 64GB РАМ памет, както и три отделения за поставяне на SSD дискове с размер от 512GB и още едно за добавяне на HDD с капацитет до 2TB. Подобрената охлаждаща система, взета от сървърните предложения на Acer, създава налягане за отстраняването на прахта вътре в машината, позната още като DustDefender. В моделът към софтуерът PredatorSense на Acer е добавена и възможността за овърклок. За връзката с периферни устройства са добавени един USB-C заедно с Thunderbolt 3 порт, HDMI и DisplayPort и DoubleShot порт за мрежова връзка.

review-acer-predator-17x-4

Батерия

Компанията твърди, че моделът може да работи под натоварване около 3 часа, изключен от захранването. Това не е никак малко, щом се вземе в предвид големият 17 инчов екран и хардуерът, който е използван.

Заключение

Този лаптоп е предназначен за геймърите, които искат да се насладят на изживяване, доста по-добро от всички останали на пазара. Освен всички добри качества на модела, той е и VR ready, което значи, че ще може да се насладите и на най-новото в компютърния свят в момента – виртуалната реалност. За това ако не Ви притеснява цената, която започва от $2,799 и държите на най-новите технологии, то Acer Predator 17X няма Ви разочарова.

Reviews

  • Дизайн9
  • Дисплей10
  • Хардуер10
  • Клавиатура и тъчпад10
  • Издръжливост на батерията9
  • 9.6

    Оценка