Nokia планира завръщането си

nokia-plans-on-return-1

Мобилният гигант Nokia обяви, че планира да закупи френската компания Withings, занимаваща се с продукти за здраве и техника, която е леснопреносима, за 191 милиона долара. Това означава че Withings ще стане част от Nokia Technologies, присъединявайки се към марките Ozo и N1. От 2013г. насам, след като Microsoft закупи производството на телефони на компанията, Nokia търси начини, за да се завърне на пазара.

Rajeev Suri, президент и директор на Nokia казва: “С това придобиване, Nokia заздравява позицията си в Internet of Things по начин, който добавя нова сила към нашата марка, пасва с целта на компанията да увеличава човешките възможности и ни поставя в центъра на много голям пазар, където можем да направим съществена разлика в живота на хората.”
Изпълнителният директор на Withings, Cédric Hutchings, каза относно присвояването: “Още от създаването на Withings, нашата страст е да подтикваме хората да следят своя начин на живот и да подобрим здравето им. Вълнуваме се от присъединяването към Nokia, защото така нашите идеи могат да достигнат до повече потребители по света.”

Nokia открито показа, че иска да се добере до пазара за преносими технологии и здраве, и купуването на уважавана компания като Withings е начин за осъществяване на това. Withings произвежда разнообразни продукти като фитнес тракери, сензори за легло и оборудване за сигурност. Сделката се очаква да завърши в третото тримесечие на 2016г.