Най-добрите графични таблети

graphic-tabletsГрафичните таблети (наричани още дигитайзери) са по-различни от традиционните таблети, които масово се използват за ежедневни и понякога служебни нужди. Това са устройства за рисуване с основна цел да улесняват работата на професионалисти, занимаващи се със създаване на илюстрации, графики и всякакви форми на дигитално изкуство. Разбира се, един графичен дизайнер или дигитален художник може да рисува и на личния си компютър или лаптоп, но за постигане на повече прецизност и удобство при създаването на илюстрации, комикси, скици, чертежи или лога, графичните таблети са се доказали като несъмнено по-добрата алтернатива.

Разгледайте нашата класация. Тя има за цел да ви ориентира, обогати от гледна точка на информация и вдъхнови в избора на графичен таблет (дигитайзер). В класацията ще намерите графични таблети не само от високия ценови клас но и от средния и ниския.

turcom-tursion-tS-6251

Turcom Tursion TS-6251

Това е графичен таблет с приятен дизайн и фини размери. Най-вече подхожда на професионалисти, които практикуват дигитално рисуване. Предлага активна площ с размери 10 х 6.25 инча с резолюция 4000 lpi. Върви в комплект с безжичната писалка, която разпознава 1024 различни нива на натиск. Това я прави изключително удобна за създаване на фигури и очертания с различна дебелина на контура. Поддържа съвместимост със софтуерните платформи Windows 2000, XP, Vista, 7 и Mac OS X 10.3.5. Пазарната цена е около 65 $.

huion-h610pro

Huion H610PRO Painting Drawing Pen

Един изключително удобен за работа графичен таблет. Характеризира се с активна площ с размери 10 х 6.5 инча (254 х 159 мм), резолюция 5080 LPI и 2048 степени на свръхчувствителност при натиск на писалката. Впечатлява с малките си размери 36 x 24 x 1 см и тегло 635 грама, което го прави компактен и лесен за носене. Разполага с 8 експресни бутона, което значително улеснява работата на дизайнери и художници. Съвместим е с операционните системи: Windows 7, Windows 8, Windows 8.1, Windows 10; Mac 10.8 и Mac 10.10. Последно известната му цена е 77$.

wacom-intuos-pen-and-touch-small-tablet

Wacom Intuos Pen and Touch Small Tablet

Wacom поддържат изключително разнообразно продуктово портфолио от графични таблети и всеки един техен модел заслужава овации. Моделите от серията Intuos успяха да зарадват много любители на дигиталното творчество. Измежду многообразието от предложения, моделът Intuos Pen and Touch Small Tablet се радва на засилено пазарно търсене. Графичният таблет може да се свързва към компютър посредством USB кабел и позволява свободно изразяване на творчески идеи и концепции. Intuos Pen and Touch Small Tablet са с мултисензорен екран с активна площ 152 х 95 мм, резолюция 2540 lpi, 2024 степени на натиск при наклон на писалката и 4 експресни бутона. Предлага еднакво добри възможности за работа на творци, които са по-активни с лявата или с дясната си ръка. Теглото е 210 грама. В пакетната цена на модела влизат и предварително инсталирани приложения на Adobe Photoshop Elements, Autodesk Sketchbook Express, Corel Painter Lite и Nik Color Efex Pro WE3. Препоръчителна цена 95$.

trust-flex-ultra-thin

Trust Flex Ultra-thin Design 6 X 46 Inch Tablet

Впечатляващо стилен ултра тънък графичен таблет, който предлага отлични възможности за продължителна творческа работа. Предлага работна площ 6 х 4.6 инча (155 x 119 мм). Налице е ергономичен безжичен стилус (техно писалка), който разпознава 1024 нива на чувствителност при натиск. Съвместим е с Windows 7 и Vista. Препоръчва се за най-отдадените креативни натури и тези, които са често в движение. Ориентировъчната му цена е около 95$.

wacom-ctl-671

Wacom CTL-671 Ultra-Thin Light Weight Bamboo Pen Tablet

Графичен таблет от серията Bamboo със атрактивен дизайн, предлагащ редица ползи за всякакви дигитални творци, без значение дали са начинаещи или напреднали. Устройството има размери 33.4 x 26.4 x 4.6 см, тежи 1.2 кг и предлага работно поле с размери 216 x 137 мм с резолюция 2540 lpi. Съвместим е с Windows 7/8, Vista SP2, XP SP3 и Mac OS X.10.5. Предлага се с предварително инсталирано приложение на Photoshop. Приблизителна цена от 115$.

wacom-cintiq-12wx

Wacom Cintiq 12WX Pen Display

Още един достоен представител на семейството на Wacom. Този таблет е предназначен за напреднали дизайнери, фотографи, художници и други професионалисти, които създават някаква форма на дигитално изкуство. Предлага широкоформатен 21.5-инчов HD течнокристален (LCD) дисплей, който изпълнява ролята на дигитално платно, върху което може да се правят скици, рисунки, картини, илюстрации и др. Върви в комплект с подвижна поставка, която позволява индивидуална настройка в удобна за потребителя позиция. Цена 1800$.

Още за графичните таблети