Samsung пусна собствен браузър за устройства Galaxy

internet-for-samsung-galaxyС пазарен дял над 21.4% от глобалния пазар за мобилни телефони, Samsung се нареждат сред най-авторитетните производители, радващи се на огромно внимание от страна на конкуренти и любителите на новите технологии. Корейският технологичен гигант съвсем наскоро пусна нов браузър за мобилни устройства под Android. Приложението носи името Internet for Samsung Galaxy и е достъпно за теглене в Google Play от 25 август. Важно е да се има предвид, че на този етап браузърът е съвместим само с най-новите модели смартфони и таблети Galaxy, които са излезли тази година, като например смартфона Galaxy S6. Очаква се новият уеб браузър да се предлага като част от базовия пакет на всеки следващ нов модел смартофн и таблет по линията Galaxy.

От гледна на точка на интерфейс Internet for Samsung Galaxy не предлага нищо революционно, но за сметка на това има лесна навигация, зарежда бързо страниците и заема само 32 МB от паметта на устройството. Началната страница предлага по подразбиране икони за бърз достъп към най-често използваните страници в интернет. Налице е също и опция за синхронизиране на отметките и запазване на отворените прозорци при смяна на устройството, както в случаите когато потребителят желае да преустанови работата с телефона и да премине на таблета си Galaxy. Тогава отворените на едното устройство интернет страници остават активни и на другото. Нужно е обаче предварително да сте влезли в профила си към Samsung.

Характеристиките на приложението се допълват от още няколко полезни функции.

Reader Mode

Тази опция позволява по-лесен и удобен начин на четене на статии през мобилното устройство, а благодарение на функцията Saved Page потребителите могат да запазват страници за по-късно преглеждане в удобно за тях време.

Ultra Power Saving Mode

функцията автоматично задейства икономичен режим на работа с цел спестяване енергия и удължаване издръжливостта на батерията.

Secure Web Auto Login

Тази функция дава уникалната възможност за потребителите на новите устройства Galaxy да влизат в интернет профилите си само с едно докосване благодарение на опцията за разпознаване по пръстов отпечатък.

На този етап не е ясно дали за в бъдеще притежателите на по-старите модели Galaxy и други Android устройства ще получат възможността да теглят и инсталират приложението.