LG с нов четец на отпечатъци

lg-new-new-sensorВ днешно време всеки нов модел телефон притежава четец на пръстови отпечатъци, с новия модул на LG Innotek това допълнение ще бъде вградено невидимо под екрана на устройствата. Вземайки в предвид важността на сензорите за разчитане на отпечатъци, например за плащане през платформи като Apple Pay или Android Pay, способността да бъде предотавен четеца без допълнителни бутони ще даде на производителите шанс да предлагат функционалност без да жертват дизайна на устройствата. За да постигнат целта от LG са изрязали малко разстояние на вътрешната страна на стъкленото покритие на екрана, едва 0.3 мм., в което място е поставен сензорът за пръстови отпечатъци, използвайки ново залепващо вещество.

От компанията са безкомпромисни при заявлението си относно работата на сензора, според което работата му не е афектирана по никакъв начин от позицията му под стъклото на екрана, а нивото на грешни сигнали е едва 0.002%. LG вярват, че ползите от скриването са безбройни, но най-значимата е за възможността на производителите да създават устройства, използващи защитата с пръстови отпечатъци, които също могат да са водоустойчиви и с покритие защитаващо от надраскване.

В изявлението, направено от LG Innotek, не се споменава кога или къде ще видим за пръв път нововъведението, въпреки че говорителят на LG е споделил пред Korea Times за намерението на компанията да използва технологията в срок доедна година.