Ревю на LG G4

lg-g4-6

Представяме ви най-новия флагман на LG – моделът LG G4, който бе представен официално в Лондон преди няколко дни. Новият модел определено предизвика огромен интерес и според нас е възможно да се окаже един от най-добрите Android телефони, които са достъпни на пазара.

Дизайн

Както и се очакваше корпусът на LG G4 e слабо извит, но за разлика от по-предишен модел LG G Flex 2 то в този случай това е направен доста по-стилно и изглежда далеч по-добре. Размерите на телефона са 148мм x 76.1мм x 6.3 до 9.8мм. Благодарение на слабата извивка, телефонът прилепва към ръката доста добре, независимо от огромния си дисплей, а и позволява по-добра издръжливост при случайните изпускания на телефона, като телефонът поглъща шока от еднометрово падане двойно по-добре от Samsung Galaxy S6 и iPhone 6.

lg-g4-5

lg-g4-2

Телефонът ще се продава в 9 разновидности, включително и с кожа. Тук определено трябва да поздравим компанията, че е уцелила в избора си на материя, като за разлика от Samsung то тук е използвана далеч по-висококачествена кожа и определено придава доста по-добро усещане в ръката. Също така изглежда, че кожата не увеличава размерите на телефона, така че няма никакви негативи. Според говорител на компанията разработката на такъв тип кожа им е отнело над 3 години, като определено този риск си е струвал. Самата материя има доста добра издръжливост срещу петна и драскотини.

Трябва да отбележим, че както и предишния модел тук бутоните за включване/изключване на екрана,а и бутоните за манипулация на звука се намират в задната част на телефона. Това може да е неудобно, но определено подпомага за добрия изглед на телефона. За да компенсират тази промяна в нестандартното поставяне на бутоните от LG са добавили функцията чрез която е възможно да включите екрана си като го докоснете два пъти с пръст.

Дисплей

Телефонът, също както и предшественикът си разполага с огромен 5.5 инчов дисплей с резолюция от 2560×1440. Независимо, че екранът не е претърпял големи промени, то картината е подобрена значително с доста по-ясно изразени цветове и по-добър контраст, като същевременно изразходва по-малко енергия от обикновено, благодарение на технологията Quantum. Това беше потвърдено от Д-р Ram Cham Woo, който потвърди, че новият екран подобрява цветовете с 20%, яркостта с 25%, контраста с 50%(LG G3 беше с 1000:1, то LG G4 е 1500:1), като харчи с 11% по-малко енергия.

Производителност

Смартфонът използва процесор Qualcomm Snapdragon 808, който разполага с шест ядра, като всяко едно от тях работи с честото 1.8GHz. При LG G4 се е приложен новия стандарт за процесори LITTLE, като в процесора са вградени два различни модела – един двуядрен Cortex A57 процесор и един четириядрен Cortex A53, което позволява пестене на батерия в случаите в които не е нужно да се използва цялата мощност на телефона.

Вградената видеокарта е малко по-слаба от конкуренцията, като това е нещо, което трябва да имате предвид ако играете тежки игри. Все пак тя е достатъчно мощна и поддържа най-новия формат за видео компресиране HEVC, който се използва основно при възпроизвеждането на съдържание с резолюция 4K.

LG G4 разполага и с 3GB RAM, както и е с обновен вътрешен модем от категория 4(150 Mbps) до категория 9(450Mbps), както и се поддържат microSD карти до 128GB, което като добавим и 32GB вътрешна памет е достатъчно за всички възможни операции, които могат да се извършат с телефон. Също така разполагате и с най-новия Android 5.1 Lollipop, както и LG UX, който добавя допълнителни възможности към операционната система на телефона.

Камера

Определено едно от най-големите предимства на LG G4 е камерата, като тук са се справили с предизвикателството, което беше отправено от Samsung с камерата на S6 Edge. Според компанията, то предната, 16 мегапикселова камера е най-ярката телефонна камера в света, т.е при снимане може да поеме повече светлина, което подобрява снимките. Също така камерата е и доста бърза, като отнема само 0.6 секунди докато снимката се появи на екрана след заснемането, като за сравнение при Samsung Galaxy S6 цифрата е 0.7 секунди.

lg-g4-3

Същото време камерата предлага огромно количество ръчни настройки, които ще допаднат и на най-запалените фотографи. Дори и ако не сте опитни, то има доста добро ръководство за помощ, което помага при настройването на камерата.

LG G4 разполага и с предна камера, която е 8 мегапикселова и е идеална за видео разговори и страхотни селфи снимки.

Батерия

За разлика от конкуренцията, то новия флагман на LG позволява смяната на батерията, което е доста удобно в дългосрочен план, тъй като винаги имате възможност да закупите нова батерия, която да носите със себе си и така да удължите живота им.

lg-g4-4

Самата батерия е доста голяма и разполага с 3,000mAh, което обещава доста дълъг живот на батерията. Според LG батерията издържа повече от Galaxy S6. Факт е обаче, че с решението да позволят лесен достъп до батерията компанията се цели в потребителите на Samsung, които не са доволни от новия дизайн на S6 и се опитват да узурпират трона при Android смартфоните.

Заключение

LG G4 ще бъде пуснат на пазара в началото на Юни, като цената на модела с обикновен заден панел ще е 649$, докато кожения модел ще е 699$. Първата държава където телефонът ще е достъпен е Южна Корея, като след това телефонът ще може да се купи в 180 държави и определено ще е един от водещите Android смартфони през 2015 година.

Reviews

  • Дизайн9
  • Дисплей10
  • Камера10
  • Хардуер10
  • Издръжливост на батерията10
  • 9.8

    Оценка