Ревю на LG G Watch R – стилен часовник с Android

lg-g-watch-r-review2

Въпреки, че бяха втората компания, която пусна на пазара смарт часовник с Android, LG не впечатлиха особено с оригиналния G Watch. Той не изглеждаше кой знае колко добре, особено сравнен с кръглия Moto 360. Сега обаче LG са си взели поука и в новия си модел са променили формата, заедно с няколко други неща.

На външен вид часовникът G Watch R прилича на Moto 360, само че дисплеят му има по-дебела рамка с отбелязани на нея часовете. Изглежда LG са се опитали да наподобят класическите водолазни часовници от типа на Rolex Submariner.

lg-g-watch-r-review1

Тялото на часовника е изработено от неръждаема стомана и върви с кожена каишка в същия цвят, която може да се подмени с всяка стандартна 22-милиметрова. Часовникът и каишката изглеждат и се усещат като луксозни, леки и удобни на ръката. Със своите 9.7-милиметра, G Watch R е и един от най-тънките смарт часовници.

Докато дисплеят на Moto 360 беше почти изцяло кръгъл (леко изрязан в долната си част), новият LG е първият Android часовник с наистина кръгъл дисплей. Той не е особено голям, но пък изглежда много добре. Освен това има доста чиста картина и е по-ярък от повечето си конкуренти.

lg-g-watch-r-review3

Софтуерът на G Watch R е точно това, което ще откриете и при другите часовници с Android. LG не са добавили никакви по-специални приложения.

Батерията на G Watch R е по-добра от тази на Motorola Moto 360, но не издържа толкова, колкото тази на Asus ZenWatch.

При яркост на дисплея “2” или “3” и нормално ползване през деня, зарядът на батерията пада с около 5-6% на час. Ако изключите дисплея (което лишава часовника от всякаква естетика), ще спечелите още няколко часа. Повечето хора обаче ще ползват часовника с постоянно включен дисплей и ще го зареждат всяка вечер, но във всеки случай ще ви изкара цял ден.

lg-g-watch-r-review4

Също като повечето скъпи смарт часовници, G Watch R е водоустойчив. Макар да изглежда като подходящ за гмуркачи, не се препоръчва да влизате с него на повече от 1м дълбочина.

Ако смарт часовниците станат наистина модерни, скоро може да има стотици модели, от които да избираме – всичките с еднаква операционна система, различаващи се само по дизайна си. Засега обаче имаме само няколко, сред които Moto 360, Asus ZenWatch и G Watch R.

Новият часовник на LG не остава по-назад от конкурентите си. Дизайнът му ще се хареса на много хора и е значително подобрен спрямо предишната версия. G Watch R е часовник с класически вид, добра батерия и най-добрият софтуер.

Най-големият му недостатък е може би цената. G Watch R е малко по-скъп от Moto 360 и ZenWatch. И трите часовника обаче са отлични и накрая изборът се свежда до това кой дизайн ви харесва повече.