Как се скриват файлове и папки в Windows XP

На всеки му се е налагало да брани личната си информация от чужди ръце и недоброжелатели. Ако живеете с други хора или пък файловете са в компютъра на работното ви място, то силно се нуждаете от начин да ги скриете от непознати. Windows XP разполага с тази възможност, без да се налага инсталирането на външни програми. За да, скриете даден файл се нуждаете от няколко секунди. А последващото му откриване става за същото време. Ето как да скрием файл или папка в Windows XP.

1. Открийте мястото, на което се намират вашите файлове и папки. Преценете, кои от тях искате да скриете и, кои не. Скриването става само с няколко клика на мишката. Отидете на желания файл / папка и кликнете с десния бутон на вашата мишка. Сега натиснете на Свойства / Properties. В последвалия прозорец, в раздел General най-отдолу има кутийка с надпис Hidden. Сложете тикчето там и натиснете Apply и Okay.

hidden-folder-and-file-xp

Най-вероятно папката все още ще се вижда, макар и по по-различен начин. Тя ще е прозрачна. За да не се вижда напълно трябва да направите следното:
Отидете в контролният панел. Това става през Start менюто. От там трябва да отидете в раздел Appearance and Theme / Външен вид и теми, има вероятност тази опция да се казва само Folder Options / Опции за папки. Следва да откриете менюто Folder Options. Влезте там и натиснете на раздел View. Под Hidden Files and Folders / Скрити папки и файлове, ще намерите 2 опции. Първата опция трябва да е Don’t Show… / Не показвай…. Отбележете нея и файлът ви ще се скрие.

hidden-folder-and-file-xp-1

Важно е да знаете че, при маркиране и активиране на опцията Don`t Show ще изчезнат абсолютно всички скрити папки и файлове, а не само тези които сте направили в момента.

Съответно, ако искате да виждате файла си отново, отбележете другата опция.