Как се конвертира видео от FLV към AVI

conver-flv-to-aviНа голяма част от потребителите използващи компютри, им се е налагало да променят формата на видео или клип. В този урок, ще ви  покажем как най-лесно да промените формат на видео файл чрез програмата Aura Video Converter. Освен от FLV към AVI, имате голям избор за промяна и към други формати.

1.Изтеглете и инсталирайте Aura Video Converter.

Това е безплатен софтуер, който бързо и лесно ще ви помогне да промените формата на  един видео файл не само от FLV към AVI а и към много други. Освен FLV и AVI, програмата поддържа още 30 формата. Най-популярните от  тях са AVI, MP4, MPG, WMV, MKV, VOB, M4V, 3GP, WebM, MP3. Налични са и профили за мобилни устройства, които позволяват да форматирате  един клип така, че да е перфектно гледаем на определен тип устройство. Инсталацията е стандартна и не би трябвало да ви затрудни по  никакъв начин.

Програмата може да изтеглите от тук: Aura Video Converter

2.Пуснете Aura Video Converter и добавете видеата, които искате да конвертирате.

Пускането става, чрез двоен клик на иконата на  програмата. След инсталацията прекия път би трябвало да се намира на десктопа ви. Има няколко възможности за добавяне на видео. Може  да добавите видео файлове, които се намират свалени на хард диска ви. Ако искате да конвертирате някой любим клип на песен или нещо  друго, то е налична опция за сваляне на видео директно от интернет сайтовете YouTube и Google. Има възможност и за сваляне на част от  ваше DVD.

3.Изберете новия формат, в който искате да запишете видеото.

В случая разполагаме с FLV (флаш видео), което искаме да бъде променено в  най-популярният видео формат – AVI. Обратният процес също е възможен. FLV видеоклиповете са доста честo срещан формат в популярните  сайтове за споделяне на видео. Промяната става по следния начин. След като добавите видео файла, в горната дясна част се намира  опцията за промяна на формата “Output Profile”. От първата опция в формата на иконка изберете “Video Files” ако ще правите стандартно  видео, разбира се имате възможност да направите видеото и специално за други продукти на: Apple, Sony Playstation, Microsoft, Android  и др. След като избрали “Video Files” в падащото меню изберете формата в който искате да запишете видеото, в случая .avi.

4.Настроите параметрите за крайния формат.

Ако имате някакви специфични нужди, то Aura Video Converter Professional позволява да се променят всички технически параметри. Менюто Options може да намерите като изберете Edit от горното главно меню и от отворилото се падащо меню ще видете Options. Щом го натиснете ще се отвори прозорец с възможните настройки:
conver-flv-to-avi1
Може да сложите субтитри. Можете да промените качеството на звука и честотата му. Подобни настройки има и за видеото. От тук може да  нагласите и къде да се запази конвертирания клип.

5.Започнете конвертирането на клиповете.

Щом сте готови с фината настройка на видеото си просто трябва да натиснете Encode. Сега  програмата ще започне да върши своята работа, а вие само трябва да изчакате.

6.Запознайте се с резултата.

Щом процесът завърши, вие ще бъдете уведомени за това. Ще намерите конвертираните файлове в папката,  която зададохте в опциите по-горе. Пуснете видеото на компютъра си, за да се уверите, че всичко е наред.