Как да стартираме Windows 8 и Windows 10 в Safe Mode

windows-safe-mode-2

За разлика от предишни версии на Windows, в които за достигане на допълнителните опции за стартиране на системата, където се намира и Safe Mode, беше нужно да се натисне F8 при зареждане на компютъра, в Windows 10 всичко е променено. Когато компютърът Ви се е изключил некоректно или отказва да се стартира правилно, Safe Mode е вашето спасение. В този режим Windows се стартира с минимален брой файлове и драйвери – никакви програми не се стартират автоматично и компютърът Ви няма да се свърже към никоя мрежа. Това означава, че може да разрешите проблемите с компютърът си без да има опасност за данните Ви.

Зареждане на Windows 8 и Windows 10 в Safe Mode от десктоп

1. Избирате Старт меню, избирате Settings и след това Update and Security.
2. В новия екран избирате Recovery.
3. Тогава избирате Advanced startup. Тук са допълнителните опции за стартиране на системата.
4. Изберете Startup settings, след това Restart now. Сега компютърът Ви ще се рестартира и ще видите няколко възможности.
5. Избирате Troubleshoot и после Advanced options.
6. В новия екран избирате Startup settings и Restart. От показания списък избирате Safe Mode, който трябва да е на четвърта позиция.

Зареждане на Windows 10 в Safe Mode без десктоп

Ако Ви трябва Safe Mode или друг режим за стартиране, вероятно имате проблем, който спира стартирането на Windows. Ако случаят е такъв, то Windows 10 трябва автоматично да изведе екрана с опциите за възстановяване, където трябва да видите Troubleshoot опцията.

Зареждане на Windows 8 в Safe Mode

Ако операционната система е стартирала нормално може лесно да стартирате Safe Mode. Ако виждате екрана за избор на потребител, можете да изберете Restart и задържите Shift клавиша. Ще бъдете отведени до екран, подобен на екрана при Windows 10, където избирате Safe Mode.