Как да се справим с проблемите в iOS 10

how-to-fix-ios-10-problemsБезспорно новата операционна система на Apple – iOS 10 – е достойна за възхищение, но както всяка нова система и тя има няколко проблема. Някои от тях касаят подобренията направени умишлено от компанията за по-добро изживяване при ползването, а други са породени от случайни разминавания в кода при написването на iOS 10. За щастие на всички потребители повечето от проблемите имат своето разрешаване. В този урок ще Ви покажем как да се справите с най-честите проблеми на новата система.

Бързо изтощаване на батерията

Този проблем е доста често срещан и е причинен от множеството приложения работещи на заден план. Евентуално в следващи версии на iOS ще бъде поправен, но засега има няколко неща, които да се направят за удължаване на времето на използване на устройството. Изключете автоматичното обновяване на приложенията като изпълните Настройки и след това Главни, където ще намерите опцията Фоново обновяване на приложения. Изключете, в случай че не ползвате, Фитнес следенето от Настройки, след което Поверителност и Движение и Фитнес. Настройте яркостта на дисплея на по-ниско, както и спрете постоянното обновяване на Wi-Fi връзката.

iOS 10 поврежда телефони

След множеството сигнали за повреди причинени от ъпдейта до новата система много от феновете на марката бяха обезсърчени. За щастие решение на проблема има и той включва iTunes, който се справя със задачата по възстановяването на Apple устройствата. Преди да направите крачката към надграждане добър съвет е да направите пълен back-up на своето устройство.

Проблеми с Wi-Fi и Bluetooth

Както в предишните версии на системата, и при тази този проблем е налице. Изберете Настройки, след това Главни и потърсете Нулиране (Reset). Изберете Нулиране на Мрежовите Настройки, внимавайте да не изберете другите две опции, защото ще нулирате всички настройки.

Home бутонът в iOS 10

Новата операционна система променя функциите на бутона и плъзването за отключване вече не е налице. Всъщност трябва да го натиснете за сканиране на отпечатъка Ви. В случай че не Ви допада това може да го промените чрез Настройки – Главни – Достъпност – Home бутон и активирайте Поставете за отключване. Това ще Ви позволи да не натискате бутона, а само да поставите своя палец върху бутона и така да отключите телефона или таблета.

iPhone губи обхват и не може да се свърже отново

Най-лесно този проблем се решава чрез рестартиране на устройството, но това е временно решение. Друг вариант е да активирате самолетен режим и след това да го деактивирате. Трети вариант е преинсталиране на iOS 10, но с помощта на компютър и iTunes.

Устройството загрява при зареждане

Това не е причина за притеснение, тъй като системата може да продължава да обновява приложения незабавно след ъпдейта, затова и да е по-топъл от обикновено.