Как да освободим памет в Android

free-space-androidКолкото повече използваме своето Android устройство, било то таблет или смартфон, толкова неговата памет се препълва. Причината може да е множеството приложения, които са инсталирани, или твърде многото информация записана в хранилището му – снимки, видео или музикални файлове. Ако не се предприемат мерки за освобождаване на заетото пространство, то в един момент потребителя изпитва проблема за записването на нови файлове, но устройството отказва поради твърде малко достъпна памет. В този урок ще Ви покажем как да освободите място в паметта на устройството си, за да не изпитвате проблеми.

Проверете приложенията си

Много добра практика за запазване на достатъчно свободно пространство в устройството Ви е да проветите своите приложения и да премахнете тези, които не използвате. Все пак може да бъдат инсталирани по всяко време, имайте в предвид, че игрите са едни от най-големите приложения. Най-лесно може да проверите кое приложение заема много пространство като активирате приложението за нанастройки и изберете памет (Storage).

Копирайте снимките и клиповете си

Колкото повече снимки и клипове заснемате с камерата на телефона си, толкова по-голяма е нуждата от повече пространство за записването им. След година или две прекарани в заснемане на незабравими кадри, много често проблемът с недостига на памет е наяве. Решението е просто – прехвърлете старите снимки и видео на друг носител. С напредването на интернет услугите може да изберете измежду много приложения, които предлагат някакво пространство в интернет – Dropbox, Google Drive и т.н.

Добавете външни памети

С помощта на системата Android вече потребителите имат възможност за добавяне на флаш памети към устройствата си или да се свързват с безжично свързан хъб за данни. За използването на флаш памети устройството трябва да поддържа OTG, за което трябва да се провери в указанието на телефона или таблета, и да има работещ MicroUSB конектор. Тези памети предлагат сравнително евтино решение за проблема с паметта, но на цената на неособено приятно усещане и вид на паметта свързана с устройството. Другият вариант е на по-висока цена, но предлага гъвкавост при записването на данни. Нужно е само да се свържете с вашия хъб и да пренесете информацията.