Google подготвя премиерата на 10-инчовия Android-таблет Pixel C

google-android-tablet-pixel-cЕдва ли някой се съмнява, че на днешното мероприятие Google ще проведе официалния анонс на смартфоните LG Nexus 5X и Huawei Nexus 6P, за които в този момент е известно вече почти всичко. Въпреки това се очаква, че заедно с новите гугълфони ще бъдат представени и други продукти, сред които се споменава новия медиа-адаптер Google Chromecast, семейния абонамент за стрийминг музикалната услуга Play Music All Access, както и не споменаван по-рано нов таблетен компютър, който няма никакво отношение към семейството Nexus.

Дори и днес да не видим новия таблет на Google, дебютът му вероятно ще се проведе съвсем скоро.

Устройството ще се нарича Pixel C. Интересното в него е това, че досега от Google са използвали тази марка за мобилните компютри под управлението на Chrome OS, отличаващи се с впечатляващи характеристики и високо-класен дизайн. Въпреки това обаче, основната софтуерна платформа в таблета Pixel C е именно Android, а не Chrome OS.

Що се отнася до характеристиките, то те са много достойни, но преценете сами: 10,2-инчов сензорен екран с плътност от 308 пиксела на инч (точната резолюция не се уточнява) и максимална яркост 500 нита, SoC Nvidia Tegra X1 (4 ядра Cortex-A57, 4 Cortex-а a53 и GPU c 256 поточни процесора), 3 GB оперативна памет и конектора USB Type-C.

По дизайн, таблетният компютър Google Pixel C ще е близо до новия Chromebook Pixel. Освен това, в задната част на устройството ще бъде разположен индикатор за нивото на зареждане на батерията. Тъй като таблетът ще бъде пуснат под марката Pixel, може смело да се предположи, че неговият корпус е изработен от метална сплав.

Данни за цената все още няма, но едва ли си струва да се съмняваме в това, че таблетът Pixel C няма да е за всеки, особено като се има предвид ценовото позициониране на хромбуците Google Pixel.