Енергоспестяващи електроуреди за нашият дом

Енергоспестяващи електроуредиЖивеем в 21-ви век. Новите технологии позволяват на всяко едно домакинство да пести електричество като използва последните тенденции за енергийна ефективност. За да намалите драстично сметката си за ток препоръчваме да замените старите си електроуреди с нови, от по-голям енергоспестяващ клас.

Хладилник. Вече всички съвременни хладилници се изработват от висок енергиен клас. Тези класове се обозначават с буквите A, A+ и A++. Ако сте решили да закупите хладилник, гледайте той да бъде поне с два плюса (A++).

Климатик. Климатиците като че ли още не са навлезли съвсем масово в домакинствата. Това е така, защото съществуват и алтернативи за отопление или охлаждане на домът ни. Ако сте решили да си купите климатик, който да пести енергия, гледайте той да бъде инверторен.

Перални, печки, бойлери. Отново ще споменем, че новите електроуреди са от икономичният клас A. За да се ориентирате до колко икономичен е вашият уред, погледнете неговият клас на икономичност. Трябва да споменем, че освен буквите и плюсовете, на всеки един уред на видно място е указано неговата мощност в киловати. След като знаете киловатите лесно можете да сметнете колко ток би харчил.

Съществуват и нови, все още алтернативни методи за намаляване сметките за ток и това са слънчеви колектори. Истина е, че тяхната цена е доста висока, но ако човек си направи сметка колко ще спести занапред, лесно може да направи по-скъпа инвестиция като си закупи уред от висок икономичен клас.

Можете да намерите икономични отоплителни уреди в Мебели за Всеки.