Ревю на Dell Venue 8 7000

dell-venue-87000-1

Когато Dell показаха Venue 8 7000, те го представиха като “най-тънкият таблет в света”. С едва 6мм дебелина, той също така е първият таблет с новото поколение 3D технология Realsense на Intel, която създава триизмерна карта на всяка снимка от камерата и позволява измерването на разстояние между две точки в реално време. Да видим с какво още може да се похвали ултратънкият таблет.

Дизайн

Venue 8 7000 изглежда страхотно, с ръбест, но много изчистен дизайн. Най-интересното тук е дебелината разбира се. Според Dell, 6-милиметровия таблет е най-тънкият в света и ние сме склонни да им вярваме. Както би се очаквало, таблетът приляга доста добре в ръката, което му придава цялостно усещане за качество, подсилено от матирания алуминиев корпус.

Със своите 310г, Dell Venue 8 7000 е по-тежък от Sony Xperia Z3, но е по-лек от iPad Mini с Retina дисплей. Това се и усеща – можете спокойно да го държите с една ръка.

dell-venue-87000-3

Може би следващото най-хубаво нещо в дизайна на таблета е качеството на изпълнението му. Усеща се като много здрав и стабилен, предимно заради металната конструкция. Това го прави идеален избор за хората, които се страхуват, че лесно ще повредят таблета си.

Дисплей

Venue 8 7000 разполага с 8.4-инчов OLED дисплей с резолюция 2K (2560x1600px). Качеството на картината е по-добро от при повечето други таблети с този размер. Макар ъгълът на виждане също да е отличен, за съжаление дисплеят отразява по-ярките светлини.

Производителност и операционна система

Ултратънкият таблет е задвижван от модифицирана версия на Android 4.4 KitKat, което означава, че разполага с някои основни приложения на Dell.

Потребителският интерфейс също изглежда малко по-различно от този при традиционните Android устройства с KitKat. Промените обаче са малки и ненатрапващи се.

Мощта на Venue 8 7000 идва от процесора Intel Moorefield SoC с две Atom ядра на 2.33Ghz, който дава отлична производителност при нисък разход на енергия и е комбиниран със стандартните 2GB RAM памет.

dell-venue-87000-2

Графичният чип обаче все още е проблем за Intel. PowerVR G6430 се справя доволно, но не е нещо впечатляващо и понякога заради него се появяват насичания в анимациите или преминаванията между приложения. Това обаче се случва рядко, главно когато натоварите таблета прекалено много.

Камера

Онези от вас, които не се притесняват да правят снимки с 8-инчов таблет, ще се зарадват да научат, че Dell и Intel са обединили сили, за да създадат ново поколение Realsense 3D камера.

Това е технология на Intel, която беше представена за първи път преди година и позволява заснемането и излъчването на HD 1080p образи в 3D, както и измерване на разстоянието до обекти в реално време.

dell-venue-87000-4

Във Venue 8 7000 е представено второ поколение 8-мегапикселова Realsense камера с подобрен сензор, която създава карта на дълбочините с висока резолюция и дава възможност за промяна на фокуса и прилагане на филтри с едно движение на пръста.

Таблетът разполага и с предна камера за видео разговори и селфита.

Батерия

Батерията на Venue 8 7000 се зарежда през стандартен microUSB порт и издържа около 10 часа при постоянно ползване, което е доста – повече дори от Nexus 9 и Surface Pro 3.

Заключение

Ултратънкият таблет на Dell е сред най-добрите на пазара и единственият му по-значителен недостатък е графичният чип. Във всяко друго отношение Venue 8 7000 е по-добър от повечето си преки конкуренти.

Reviews

  • Дизайн8
  • Дисплей9
  • Камера8
  • Хардуер8
  • Издръжливост на батерията7
  • 8

    Оценка