Adobe обнови мобилните си приложения

adobe-creative-cloudКомпанията Adobe съществено модифицира своите мобилни приложения за iOS. Adobe Illustrator Line вече няма да се обновява, а функциите за “растерно” рисуване са събрани в Adobe Photoshop Sketch.

В Sketch са добавени две акварелни четки, имитацията на които не е идеална – няма възможност за регулиране “влажността” на хартията.

Приложенията за дигитализиране на обекти от реалния свят се сливат в едно – Adobe Capture CC. Сега не е нужно да стартирате Colors за създаване на палитра от снимката, Brushes – за генериране на четки от изображения и Shapes за трасиране на растерни изображения във векторна форма. Достъпът до библиотеките на дигитализираните данни е възможно, както от мобилните приложения, така и от настолните версии на софтуера, като всичко се съхранява в облака и е свързано с Adobe ID. Предишните версии продължават да са достъпни за сваляне, но не могат да се актуализират.

Adobe продължава да развива Lightroom. Сега можете да правите снимки директно от приложението. Във вградената камера има експокорекция и ръчен баланс на бялото, но няма управление на чувствителността и експозицията. От “настолната” версия са добавени инструменти. Така се появи функцията за борба с мъглата Dehaze, фината настройка на цветовете и скалата за градация на сивото.

Photoshop Mix е обновен до втора версия, основната особеност на която е работата на повече от два слоя.

adobe-creative-cloud-1

В семейството на Photoshop има попълнение. Добавено е приложението Photoshop Fix. Както подсказва името му, то е предназначено за отстраняване на недостатъците по изображението, включително и коригиране на геометрията (с отделни инструменти за лица), премахване на нежелани обекти чрез използване на Content Aware технологията, локална промяна на цвета и т.н., Както и Mix, така и Fix поддържа изпращане в настолната версия на Photoshop за окончателно завършване чрез механизмът за синхронизация Creative Cloud.