Вече можете да правите 360-градусови панорами във Facebook

Кой не използва Facebook? Вече той става по-добър с новата си интересна функционалност, която е атрактивна за Вашия некомерсиален влог или дори за реклама на бизнеса Ви, която да се помни и гледа от потребителите. Тя съвсем не е нова, това е само добавка към съществуващата функция “Видео на живо”. Вече ще може към всяко живо предаване на включвате гледка на 360 градуса наоколо, за да покажете какво има около Вас и видеото да стане по-информативно, интересно и гледано.

Това е различен тип живо видео, което обаче се използва точно като стандартния тип – може да задавате аудиторията, от която искате да се вижда, държавата и като цяло всичко, което е налично при обикновеното видео. Единствената разлика е гореспоменатата.

За да използвате този формат обаче, трябва да имате необходимото оборудване за целта. Това са по-различни камери от стандартните, за които ще говорим в друга статия. Ако изберете такъв тип техника, дори и от по-ниския ценови клас, ще можете да зададете специална настройка за допълнително качество, директно от платформата на Facebook.

Трябва да споменем, че използването на тази функционалност е лесно, но е нужно време да заработи напълно, споделят от Facebook. А Вие пробвахте ли я?