Нова версия на Windows 10 беше реализирана

Както вече стана ясно в публичното пространство, Microsoft пусна нова, по-разширена версия на най-новата си операционна, предназначена изцяло за китайското правителство. Значително е подобрена сигурността на системата, както и са добавени доста допълнителни функции. Производителят коментари, че това не е бета версия – вече е тествана на 3 от най-големите техни корпоративни клиенти, които са потвърдили нейните уникални функционалности.

Както може би вече се досещате, въпросните подобрения от страната на сигурността не са известни в публичното пространство, поне към днешна дата.

Всъщност, ако трябва да погледнем назад във времето, тази постъпка беше съвсем очаквана. Събитието, към което трябва да погледнем е, когато китайското правителство забрани изцяло чисто новия Windows 8 през 2014 година с довода, че сигурността е на ниско ниво.

Към момента това тяхно твърдение не е потвърдено, тъй като неизправности в операционната система не са открити. Според нашето скромно мнение, Windows 10 не успя да изпълни своето първоначално предназначение да измести изцяло Windows 7, който е най-продаваният и предпочитаният и до днес. Новата версия е предназначена основно за лични компютри и такива с по-ниска производителност, но към днешна дата никой не може да замени добрата стара седмица, използвана от милиони хора по света.