Microsoft ще прибави Minecraft към Oculus Rift

minecraft-for-virtual-realityMinecraft е възхитителна и доста успешна игра, но успехът на играта не се дължи на реализма. Квадратните графики изпълнени с остри ъгли и огромните пиксели са далеч от реалните, но това дава на играта запазен визуален стил и много чар. Оказва се, че природата на самата игра е доста подходяща за игра във виртуална реалност.

Версията на играта, която ще е подходяща за виртуалната реалност не е нова, а само пригодена за работа с Oculus Rift. Може да се играе в режим на оцеляване, както и е възможно потребителя да се свърже с някои от многобройните сървъри за игра. Щом започне играта ще има избор между два нови начина на игра – единият ще показва играта все едно е изобразена на голям екран пред вас, а другият ще даде на потребителя пълното изживяване от виртуалната реалност. Първият вариант е добър начин да се разпуска от цялото преживяване от новия начин на игра. Вторият поставя играча на мястото на героя в играта. Пробната версия, представена от Microsoft, наистина успява да оползотвори изживяването от виртуалната реалност и необятния свят на Minecraft. Може да се събират ресурси, да се водят битки с враговете в играта, да е взаимодейства с бутони и дори да се използват вагонетките за транспорт. Усещането за скорост на движение и височина са наистина на ниво.

За съжаление от компанията все още не споделят кога точно Minecraft ще бъде достъпна, но се надяваме да не е твърде дълго след пускането на Rift по-късно този месец, защото играта има потенциал да е една от най-добрите за новия начин на игра – виртуалната реалност.

Полезна информация относно Minecraft може да намерите на: Minecraft Сървъри Без Регистрация