Как да контролираме своя телефон с помощта на компютър

Microsoft се опитва да събере традиционните компютри и мобилните устройства от дълго време и се справя отлично със своя Windows 10. Нова добавка след Годишният Ъпдейт е способността на свързвате своя смартфон с операционната система, което Ви позволява да прочитате и отговаряте на съобщенията си директно от своя компютър. Дори има възможност за диктуване на Cortana, която ще ги въведе вместо вас и ще ги изпрати. Въпреки всичко това ако искате повече контрол над своя телефон чрез Windows 10 може да използвате приложението Pushbullet. С негова помощ ще виждате уведомленията от телефона си директно в Windows 10. Дори ще Ви позволи да изпращате съобщения или да пращате файлове между устройствата си и всичко това без дори да се налага да свързвате телефона си с какъвто и да е вид кабел към компютъра. В този урок ще Ви покажем как да направите това.

Как да контролираме своя телефон с помощта на компютър

1. Инсталиране в Windows 10. В браузъра си изберете сайта на Pushbullet приложението и изберете иконата с логото на Windows, за да изтеглите инсталатора на програмата. Веднъж изтеглен стартирайте файла и проследете инструкциите по време на инсталирането. След като стартирате приложението ще бъдете помолени за вписване посредством някой от своите социални акаунти. Изберете желания и се впишете.

2. Инсталиране в Браузър. Ако използвате Chrome, Firefox, Safari или Opera, може да инсталирате Pushbullet без да има нужда от инсталирането на приложението в системата. Едно от преимуществата на този начин на използване на приложението е синхронизацията на браузъра, което означава, че ако използвате различни компютри, Pushbullet ще се появи на всеки от тях. Важно е да отбележим, че все още няма добавка за Edge.

3. Инсталиране на телефон. Приложението за телефон е достъпно за iOS и Android устройствата. За да го инсталирате стартирайте магазина за приложения на вашето устройство – Apple App Store или Google Play Store – и потърсете Pushbullet, след което го инсталирайте. Щом се инсталира го стартирайте и се впишете със същият акаунт, както при инсталирането на компютъра.

4. Изпращане на съобщения. Напишете и изпратете текстови съобщения като изберете SMS в менюто на приложението на компютъра. Там ще видите досегашните си диалози, а за да започнете е нужно да изберете някой от своите контакти. Може също да изберете и “Ново Текстово Съобщение” от менюто. След това изберете устройството, от което искате да изпратите съобщението, изберете някой контакт от листа и напишете желаното.

5. Получаване на съобщение. Когато получите съобщение, ще получите уведомление в долният десен ъгъл на своя Windows десктоп. Изберете “Отговор” за незабавно отговаряне и въведете желаният отговор.

6. Позвъняване. Pushbullet може да Ви известява и при позвъняване. Известието е сходно с това при съобщенията, но
няма да имате възможността за приемане на обаждането.

7. Изпращане на файлове. Една от най-удобните добавки на Pushbullet е способността за изпращане на файлове. Изберете желания файл с десен клик на мишката и изберете изпращане чрез Pushbullet.