Как да възстановим изгубените контакти в Android чрез Gmail

lost-contacts-android-2Ако използвате своя Android телефон като единствен носител на важните Ви контакти, и номерата ви се изтрият, имате опция да си ги върните обратно. Тук голяма помощ има Gmail. Когато използвате някоя услуга на Google, за да добавите някой телефонен номер, тя се синхронизира със сървърите на Google и запазва данните, в случай на инциденти. Може да възстановите всеки изтрит през последните тридесет дни номер.

Чрез Gmail

1. Първото нещо, което трябва да направите е да отворите своята Google Mail през браузъра си.
2. В горния ляв ъгъл ще видите думата Gmail.
3. С ляв клик върху нея ще се появи падащо меню, от което избирате Contacts. Тук ще видите всичките контакти, които Google е запазил в профила Ви, това включва телефонни номера и и-мейл адреси.
4. Отляво на екрана ще видите колона с възможни действия.
5. Избирате More и от новия прозорец, който се покаже, избирате Restore Contacts. След като изберете опцията ще Ви бъде предоставен избор, за да изберете какъв от период от време желаете да върнете контактите си – час, ден, седмица и т.н.
6. Избирате времето за връщане и избирате Restore.
7. Намирате вече възвърнатите Ви контакти на устройството.

Чрез други методи

Ако нямате Gmail акаунт или поне не един, с който да синхронизирате контактите си, възстановяването може да е малко по-трудно. Има някои приложения, които позволяват да се използва тази услуга. С помощта на компютър може да намерите изтритите контакти. Разбира се може да се посъветвате и с Google относно приложението, което отговаря за вашите телефонни номера и и-мейл адреси, за да използвате нея за възстановяването.