Виртуалната реалност по-достъпна от всякога със Samsung Gear VR

samsung-gear-vr-2

Новите oчила Gear VR изглеждат неочаквано лесни за употреба. Момент, всичко, което трябва да направим, е да свържем телефона си с чифт очила?

Поне такова впечатление оставя новата реклама на Samsung Gear VR, създадени в сътрудничество с Oculus. Това е един необикновено привлекателен продукт за онези, които са наясно, че Google Glass беше провал, но все още са запленени от идеята да носят странни джаджи на главите си – защото ги карат да изглеждат футуристични, обаятелни или потайни.

Блогърът Нейт Ралф описва очилатата като “най-добрата джаджа, създаваща виртуална реалност, с която можете да се сдобиете в момента”. Но това, което може би много хора не осъзнават, и което ще ги мотивира да ги потърсят по време на празничното пазаруване, е че изглеждат лесни за употреба.

Очилата са съвместими единствено с новите модели смартфони Samsung: Galaxy Note5, S6 edge+, S6, и S6 edge. Ако решите да ги подарите на детето си за Коледа с надеждата така да си купите послушанието му за няколко месеца, цената на очилата в Амазон е $99,99.

Рекламата обещава, че ще изживеете многобройни минути в забавление, изолирайки се изцяло от заобикалящата Ви среда.

Има нещо, за което трябва да сте подготвени, ако решите да изчезнете в един собствен свят на безкрайно забавление, докато сте на публично място. Възможно е някой любопитен представител на човешката раса да ви разсейва с озадачения си поглед. Разбира се, винаги можете да се успокоите с мисълта, че ви завижда (а не смята, че изглеждате глупаво). Това е цената, която трябва да платите, за да изпъкнете в тълпата.

Все още не е ясно, кога и дали Apple ще пуснат подобен продукт на пазара.