Топ 5 на най-добрите професионални фотоапарати

Всеки един от нас разполага с любителски фотоапарат. Той е подходящ за снимки в парка или на някое парти. Нищо повече. Ако искате да снимате професионално ще ви трябва фотоапарат от висок клас. Те разполагат с много режими и опции за снимане. Имат много възможности за настройка. Ето петте най-добри професионални фотоапарати на пазара.

5. Nikon D7000

фигура1

Този фотоапарат разполага с 39-точкова AF система с 3D проследяване и 100% визьор. Екранът на този дигитален фотоапарат е фиксиран. Няколко начина за настройка на снимането ще са винаги налични. Ако сте съгласни да имате апарат с crop-сензор, то няма да имате проблем с D7000.

4. Sony Alpha A99

фигура2

Този професионален фотоапарат заснема в пълен кадър. Дисплеят му е удобен и сгъваем. Силният процесор свежда шума в снимките до минимум. Заради напредналата му технология, животът на батерията не е много висок. Ако оставите това настрани, A99 е един доста свеж фотоапарат. Той е професионален фотоапарат, който предлага продължително снимане и голям обем ISO.

3. Canon EOS 5D Mark III

figura 3

Новият Digix 5+ процесор извежда производителността на по-високо ниво. Той контролира нивото на шум при по-високи ISO чрез по-голяма скорост на обработка. 61-точковата AT система e малко натоварваща. Резолюцията на видео запис пада при закачване към външен монитор. Това е един страхотен фотоапарат заради CMOS сензорът, който снима цели кадри. Подходящ е за красиви пейзажи и спортни прояви.

2. Nikon D800

figura 4

Този фотоапарат разполага с широк ISO обхват и супер AF точкова система. В сравнение с другите фотоапарати той е много добър. HDR режимът му заснема две вместо три снимки. Динамичният обхват не е толкова добър в този случай. 35-мегапикселовият сензор обхваща много детайли. Това е един от най-солидните избори за професионален фотоапарат.

1.Canon EOS 1D X

figura 5

Първенеца в класацията Canon EOS 1D X  може да бъде настроен за продължително снимане до 14 кадъра в секунда. Единственият му недостатък е, че няма вградена HDR опция във фото апарата. Този Професионален фотоапарат може да заснеме всеки един момент по-добре от останалите апарати. Той е страхотен избор без значение какви снимки ще правите.

Още интересна информация за фотоапаратите вижте на http://benchtalks.com/fotoaparati/