Ревю на телефон Samsung Galaxy S7

samsung-galaxy-s7-review-1

Тази година на изложението MWC в Барселона, Samsung представиха своя нов флагман Galaxy S7. Въпреки голямата си прилика с миналогодишния модел, Galaxy S6, новото устройство привлича със завръщането на някои възможности, както и подобрение в хардуер и софтуер.

Дизайн

Погледнато за пръв път, устройството прилича досущ на Galaxy S6, защото е със същите размери. Но щом потребителя вземе в ръце новия представител на Galaxy, ще се увери, че това е съвсем ново устройство. Това е благодарение на извития, подобно на Note 5, гръб и заоблените му ръбове.

samsung-galaxy-s7-review-4

Дисплей

Дисплеят на устройството е наистина прекрасен. Със своите 5.1 инча и QHD резолюция екранът е един от най-добрите на пазара. Детайлността и остротата на дисплея дори при изобразяването на снимки или видео, с по-малка резолюция, правят изживяването наистина неизмеримо с нищо друго. Добавяйки към всичко това технологията Super AMOLED, най-добрите цветове и яркост, правеща работата под открито небе безпроблемна, устройството е достойно да е пред всички на пазара. От Samsung обещават, че всички тези екстри няма да са твърде изискващи към батерията на устройството, дори с представянето на новата функция за постоянно включен дисплей. В тази функция има логика, защото на ден дисплеят се включва по над 150 пъти, изключвайки уведомленията.

samsung-galaxy-s7-review-2

Характеристики

Важно за този модел е завръщането на водоустойчивостта и възможността за добавяне на карта памет. Въпреки че компанията спести на миналогодишния си модел защитата от намокряне, в Galaxy S7 тя е налична и отговаря на IP68 рейтинга. Възможността за добавяне на допълнителна памет е другото нещо, което накара феновете по света да очакват модела с нетърпение. За съжаление или не от Samsung са избрали да не използват нова функция в Adroid Marshmallow, с която потребителите могат да добавят капацитета на картата към своята вътрешна памет – функцията Adoptable Storage на Google. Причините за това са две – първо при използване на тази функция картата с памет става неизползваема с друго устройство и второ картата трябва да бъде форматирана преди работа с нея. Още нещо, което производителя е избрал да не включи към модела е USB-C конектор.

Камера

Камерата също е подобрена, пренебрегвайки факта че вече е 12 мегапиксела вместо 16, за да подобри действието при ниска осветеност. В устройството е безмислено да има многопикселна камера, вместо това от компанията за заложили на 56% по-големи пиксели, позволяващо на 25% повече светлина да бъде използвана за по-добри снимки значително по-ниска осветеност.

Батерия

Работата по захранването на устройството ще се поема от 3000mAh батерия, която е най-голямата предлагана от Samsung в допълнение към телефон от висок клас. Това, заедно с подобренията в Android Marshmallow, предвещава по-ефикасно и по-продължително използване, въпреки постоянно включеният дисплей и уведомленията от разнообразните приложения.

Заключение

Samsung са се погрижили, поне на теория, за всичките недостатъци на предшественика на Galaxy S7. Дизайнът може да е сходен, но гърбът е доста различен, и това има значение, ако устройството е постоянно в ръката на потребителя. Ясно е, че със своя флагман тази година, Samsung искат да се изкачат до върха във всички категории.

Reviews

  • Дизайн9
  • Дисплей 10
  • Камера10
  • Хардуер10
  • Издръжливост на батерията9
  • 9.6

    Оценка