Ревю на телефон iPhone 7

review-iphone-7-4
В зависимост от потребностите на всеки потребител, подобренията в новия iPhone 7 са разнообразни, за да бъдат привлечени повече любители. От една страна в него са заложени много по-добри камера и дисплей, както и увеличена скорост на действие, но за съжаление с един голям недостатък. От друга страна, с изключение на поддържаните оператори, iPhone 7 прилича много на предшествениците си.

Дизайн

Щом стане въпрос за външния вид на новия телефон, изглежда Apple са променили съвсем малко дизайна на iPhone 7. Очакваше се новият модел да промени радикално вида на телефона, но вместо това размерите на устройството и дисплея са почти еднакви с миналогодишното предложение на компанията. Въпреки всичко промени има и най-голямата от тях е премахнатият 3.5мм жак за слушаки. По думи на Apple този вход е премахнат, тъй като е твърде стар. Добрата новина е, че iPhone 7 ще бъде доставян с преходник Lightning порт към 3.5мм жак, за да улеснят потребителите при смяната на устройствата. Друга промяна е преместването на антената за мобилна връзка на задната страна на телефона. Всичко останало е запазената марка на Apple – заоблените и загладени ръбове, приятното усещане в ръката и изчистен вид като цяло.

review-iphone-7-3

Дисплей

Apple остават на заден план щом стане въпрос за резолюция на дисплея, но въпреки това iPhone 7 е със 720р резолюция и придава вид на картината, който не е на добро ниво в сравнение със съперниците си. Използваната от компанията технология за закрепяне на LCD екрана за стъклото на дисплея е все така на ниво. По всичко личи, че Apple няма намерение да добавя виртуална реалност към телефона си, поне до следващата година. Както споменахме дисплеят на iPhone 7 не блести с резолюцията си, а с широкия цветен спектър, който покрива.

Характеристики

iPhone 7 ще бъде в няколко разновидности – 32GB, 128GB и 256GB пространство за данни, което е доста добре в сравнение с останалите си конкуренти. За задвижваето му отговаря новият чипсет на компанията А10 с четириадрен процесор и графичен ускорител с шест ядра. Като допълнение ще видим и IP67 сертификат за издръжливост от прах и вода и възможност за работа във вода на дълбочина един метър за половин час.

review-iphone-7-1

Батерия

Големината на батерията също е увеличена в сравнение с предшественика на iPhone 7, което би било трудно да се разбере, заради еднаквите размери на двете устройства. От компанията твърдят, че iPhone 7 ще издържа два часа повече от iPhone 6 и един час повече от iPhone 6S, като това се дължи на новия А10 чип, който позволява по-ниска консумация на енергия.

Камера

Тук Apple също не са променили много. Първата промяна е козметична – издатината на камерата е вече отличима. Благодарение на нея и вече сензорът на все още 12МР камера е по-голям и това води до по-добри снимки при ниска светлина и по-добри снимки при дневна светлина. Предната камера вече е 7МР и притежава някои от миналогодишните подобрения на предходния модел iPhone.

Заключение

Определено с iPhone 7 Apple рискуват много. Премахването на жака за слушалки е много дързък и неочакван ход и няма да се хареса на много от потребителите, които са закупили добри слушалки за своя телефон, въпреки наличието на преходника в комплекта. Дали обаче всички останали промени ще успеят да привлекат потребителите или не това ще бъде показано във времето.

Reviews

  • Дизайн8
  • Дисплей8
  • Камера10
  • Хардуер10
  • Издръжливост на батерията9
  • 9

    Оценка