Ревю на таблет Asus ZenPad 3S 10

Серията таблети на Apple – iPad – постигна големи успехи през изминалите години, докато подобни устройства работещи под Android не успяха да постигнат такива успехи, въпреки желанието на Google за подобно развитие. Тук се намесва небезизвестната компания Asus, която има желание да предложи конкуренция на iPad със своя Asus ZenPad 3S 10. На външен вид той много напомня на горепосочената поредица устройства на Apple. Но дали е стойностен конкурент ще видим сега.

Дизайн

Наистина няма как да не отбележим огромната прилика с iPad. Asus ZenPad 3S 10 е таблет, който не използва широкоекранна резолюция, за разлика от останалите производители, а следва примера на Apple и затова таблетът е със съотношение 4:3, с което изпъква пред останалите предложения на пазара. Металният корпус има елегантни ъгли, а ръбовете имат лека извивка, което прави работата с устройството много удобно. Бутоните за звука и включване/отключване се намират в горния десен ъгъл на таблета. Освен тях има само още един физически бутон, Home бутонът, който има вграден много точен и бърз четец на пръстови отпечатъци. На горната страна намираме 3.5мм вход за слушалки, а отдолу се намира USB Type-C порта за зареждане и прехвърляне на данни и два NXP говорителя.

Дисплей

В Asus ZenPad 3S 10 е монтиран висококачествен 9,7 инчов IPS дисплей, който работи при резолюция 1536 x 2048 пиксела. Благодарение на технологията VisualMaster на Asus този таблет предоставя много точно всички снимки с невероятни цветове и много добър контраст. Ъглите на видимост са много добри и изображението може да бъде пренастроено с помощта на предварително инсталираното приложение Splendid. Тя предлага филтриране на синия цвят от спектъра за намаляване на натоварването върху очите.

Характеристики

За задвижването на Asus ZenPad 3S 10 отговаря шестядреният MediaTek MT8176, който използва две ядра ARM Cortex A72 с честота 2.1GHz и четири ARM Cortex A53 с честота 1.7GHz. Графичният ускорител е PowerVR GX6250 с възможност за работа при 700MHz, а 4GB РАМ памет подсигурява безпроблемната и плавна работа. При използването на този таблет няма да видите забавяне при работа с интерфейса и дори при приложенията. Устройството също така зарежда бързо и не изисква повече процесорна мощ. За софтуерната част е поставен Android 6.0 Marshmallow със ZenUI на Asus.

Батерия

Asus ZenPad 3S 10 притежава 5900mAh батерия и според думите на компанията предлага до 10 часа при натоварване. Много обнадеждаваща цифра особено вземайки в предвид конкуренцията в лицето на Apple. Благодарение на USB Type-C поддръжката може да се използва Quick Charge 3.0 стандарта. За пълното зареждане на батерията са необходими два часа и половина.

Камера

За съжаление тук Asus ZenPad 3S 10 изостава много. Поставените 5MP предна и 8MP задна камери не са способни за заснемане на стойностни снимки. Предната е много удобна за видео разговори, но задната е напълно орязана. Няма LED светкавица и затова снимките при ниска осветеност са почти невъзможни. Дори при добри условия снимките са замъглени и със затъмнени цветове. Донякъде качеството може да се компенсира с наличието на софтуерни добавки като HDR и ръчно настройване на цветовете. Видеото, което може да се заснема е с резолюция до 1080p, но и тук качеството е занижено.

Заключение

Ако виждате таблетът като устройство за забавление, то Asus ZenPad 3S 10 е доста стабилно предложение. Перфектен е за гледането на филми и слушане на музика благодарение на своя QHD дисплей, мощни говорители и висококачествен звук. Ако предпочитате Android пред iOS, то това е много добра покупка.

Reviews

  • Дизайн10
  • Дисплей10
  • Камера4
  • Хардуер9
  • Издръжливост на батерията7
  • 8

    Оценка