Ревю на смарт часовник Samsung Gear S3

Когато стане дума за смарт часовници Smasung е една от най-добре представящите се компании за подобен вид техника. Последното им творение Gear S3 представя всичкия придобит опит досега в действие. Въпреки името си Samsung Gear S3 може да се счита за шести или седми смарт часовник, като началото на серията започва през 2013г. с появата на Samsung Galaxy Gear. След което компанията премина към кръгъл дизайн с един от най-добрите часовници през 2015г.

Дизайн

Сходно с миналогодишното предложение Samsung Gear S3 се предлага в два различни вида – Gear S3 Classic и Gear S3 Frontier. Повечето разлики между тях са по външния вид на устройствата като дизайнът на Classic е вдъхновен от традиционните часовници, а Frontier наподобява часовниците с допълнителна защита срещу влиянията на околната среда като има подсилени елементи като гумирана каишка, докато при Classic тя е кожена. Като резултат от тези разлики Gear S3 Classic е подходящ за различни дрехи и вкус, докато Gear S3 Frontier ще докаже здравината си при екстремни преживявания. Samsung Gear S3 е малко по-голям от предшественика си като пресъздава размерите на аналоговите часовници, на които е базиран.

 

Дисплей

Освен видния факт, че кръгъл часовник изглежда много по-естествено от квадратен такъв, Samsung са поставили и невероятен 1.3 инчов Super AMOLED дисплей в Samsung Gear S3. Не само че цветовете са жизнени и много добре отчетени с много висока максимална яркост, дисплеят има и уникални ъгли на видимост, с което изпращат часовника на първо място на пазара в момента. За работа с него се използват стандартните действия като с телефон с тъч дисплей, както и чрез завъртане на ръба на часовника. Именно тази функция е подобрена в сравнение с миналогодишния модел и много удобна в този си вид.

Характеристики

Вместо да бъде част от многото предложения на пазара, които използват Android Wear, Samsung са избрали за операционна система на устройството своята собствена Tizen. С нейна помощ може да се избират множество заложени ликове на дисплея, както и много други функции, които липсват при конкурентите. В хардуерен аспект Samsung Gear S3 притежава 1GHz двуядрен процесор заедно със 768MB РАМ, което е доста висока стойност и подсигурява безпроблемната работа с часовника. За връзка устройството може да използва WiFi, така че при прекъсване на Bluetooth връзката функционалността не се губи. Освен това притежава и вграден GPS, което означава, че телефонът може да бъде оставен на място, различно от местоположението на часовника. За любителите на бягането и катеренето Samsung са добавили и възможност за измерване на надморската височина. Samsung Gear S3 има и 4GB вградена памет и 380mAh батерия, която устоява три дни на употреба преди да е нужен енергоспестяващ режим.

Заключение

За пореден път Samsung са направили фантастичен часовник с най-добрия хардуер, гладка система и много значими добавки. Той се конкурира много остро с Apple, докато запазва важните компоненти като GPS и всичко това в много по-приятен и стандартен корпус.