Ревю на смарт часовник Pebble 2

review-pebble-2-4

Компанията Pebble блесна преди няколко години с рекордното си финансиране за проекта на първия си часовник през 2013г. Несъмнено това донесе много висок интерес в област, която се смяташе за забравена. Факт е, че часовника предизвика много и различни отзиви, но опростеният дизайн беше само част от чара на Pebble. Другата част беше възможността за промяна. Тази тенденция се запазва и в новото предложение на компанията, Pebble 2, с което цели да привлече и най-недоверчивите потребители.

Дизайн

Въпреки че предшественикът на Pebble 2 беше предназначен за потребители, които искат по-добър външен вид на преносимата си техника, тазгодишният смарт часовник се доближава повече до първото предложение на компанията. Като в него е наблегнато повече на удобството при носене. Устройството се предлага в пет различни цвята, които могат да се комбинират по различни начини, но цялостният външен вид се доближава повече до спортен часовник, отколкото до моден аксесоар. Пластмасовото шаси е тънко, леко и ненатрапчиво върху китката, което значи, че възможността за закачането му за обграждащите предмети е много малка. Що се отнася до комфорта меката гумена каишка е удобна и след дълго носене не създава проблеми. На долната страна на часовника се намира оптичният сензор за сърцебиенето, което е допълнение към Pebble Health софтуера за следене на натоварването при тренировка.

review-pebble-2-2

Дисплей

В Pebble 2 е поставен Monochrome e-paper LCD дисплей. Липсата на цветове не е пагубна, тъй като повечето приложения са преработени за работа по този вид дисплей. В рози модел 1,26 инчовия дисплей е покрит с Gorilla Glass, подсигуряващ много по-добра защита от надраскване и здравина без да намалява чудесната видимост и четливост при използването му. При по-тъмни условия има подсветка, която не е точно ярка, но подсигурява четливостта му през цялото време.

Софтуер

За Безпроблемната работа на Pebble 2 отговаря Timeline OS. Управлението се осъществява посредством страничните хардуерни бутони. Следенето на дейностите заема голяма част от софтуера и освен автоматичното следене на ходене и сън, Pebble 2 може да отчита пробег, калории и постоянно следене на сърдечния ритъм. Освен това с този смарт часовник потребителите могат да контролират музиката си, да получават известия и дори да отговарят на съобщения.

review-pebble-2-3

Производителност

По думите на производителя Pebble 2 може да издържи седем дни между зарежданията си, което е голямо предимство пред останалите подобни устройства, които обикновено издържат едва два дни. При тестовете това се потвърждава като по средата на седмия ден започва да се извежда уведомление за ниско ниво на батерията. В това време Timeline OS заключва хардуерните бутони и единствено остава включен дисплея показващ часа и датата. Презареждането е невероятно бързо – по-малко от час. Timeline OS също е бърза като единственото забавяне се причинява от скоростта на Bluetooth връзката при изтегляне на нови приложения или обновяване на системата.

Заключение

Най-новият часовник на Pebble съдържа всички елементи, които направиха предшественика си известен. В допълнение има по-добър дизайн, по-богат избор на приложения, защита от вода и отчитане на сърдечен ритъм. Ако искате гъвкав смарт часовник със завидни способности на отчитане на фитнес натоварвания, Pebble 2 определено заслужава вниманието Ви.