Ревю на Samsung Galaxy S6 edge + (Plus)

samsung-galaxy-s6-edge-plus-4

Наскоро тествахме Samsung Galaxy S6 edge и той наистина много ни хареса, но сега в ръцете си държим подобрената версия на флагманския смартфон на Samsung с добавката “+” в заглавието. Устройството е получило подобрена ергономичност, дисплей с по-голям диагонал, повече RAM и по-капацитивна батерия в сравнение с предишния смартфон. Ще стане ли този телефон толкова популярен, само времето ще покаже, но ние ще се опитаме да намерим отговора на този въпрос още сега.

Дизайн и ергономичност

От гледна точка на дизайна, устройството е съхранило всички положителни черти от предходния модел – изобилието е от стъкло и метал, образувайки несравним външен вид. Тук може да се констатира – дизайнерите на Samsung са се постарали!

На пръв поглед разлика между двата модела не може да се намери, но тестваното устройство вече е станало по-голямо, като дисплеят му е нараснал от 5,1 на 5,7 инча, а за защитата на матрицата, производителят е използвал покритието Corning Gorilla Glass 4.

Дисплей

Както споменахме, апаратът използва 5.7-инчов Super AMOLED извит от двете страни дисплей с резолюция от 1440 х 2560 пиксела. Подобна резолюция има предния смартфон, но поради по-малкия си диагонал, плътността на пикселите е по-висока – 577 срещу 518 точки на инч в сегашния модел.

samsung-galaxy-s6-edge-plus

В “плюсовата” версия на смартфона се използва същият ярък и красив екран, който притежава отлично възпроизвеждане на цветовете. Дори и в облачен есенен ден, летните снимки на този екран ще изглеждат страхотно, блестейки с нови и ярки цветове.

Интерфейс и софтуер

От гледна точка на софтуера, “Plus” в сравнение с Galaxy S6 Edge почти не се различава. Но трябва да се отбележи, че разработчиците на компанията са осъзнали, че без приятна графична среда с интуитивен интерфейс и отлична оптимизация, мощната хардуерна платформа няма да спаси положението. С всеки нов пуснат флагман, TouchWiz става все по-добър и по-добър.

Камера

Имайки предвид, че актуализираната версия на смартфона няма много подобрения, в тази връзка това важи и за фото-модула, който не е претърпял значителни промени.

samsung-galaxy-s6-edge-plus-1

Основната 16-мегапикселова камера и предния 5-мегапикселов фото-модул дават възможности за правенето на невероятни снимки. Единственото нововъведение е възможността за съхраняване на снимките в RAW формат и транслацията на видео в Youtube.

Производителност

Хардуерната платформа в Samsung Galaxy S6 Edge Plus не се е променила значително. Както и при предишната версия, 64-битовият фирмен процесор Exynos 7420 е направен по 14-нм технологичен процес с ARM big.LITTLE архитектурата. В този чип работят четири ядра на 1,5 GHz и четири на 2.1 GHz. Графичният елемент в случая се представлява от ARM Mali-T760MP8, а RAM-та в сравнение с предишното поколение е нараснала от 3 GB на 4 GB. Също така са настъпили промени и в обема на вградената памет, която вместо версиите с 32, 64 или 128 GB са достъпни само вариантите с 32 и 64 GB. От гледна точка на производителността – всичко е на най-високо ниво, като смартфона е в топ-три на лидерите, представящи се най-добре в синтетичните Antutu тестове.

Комуникации

Наборът от безжични модули остава, като в предишния модел – Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac и навигационния GPS модул с поддръжка на A-GPS, GLONASS и Beidou.

samsung-galaxy-s6-edge-plus-2

Изключение обаче прави Bluetooth модула – смартфонът е получил най-новата версия с индекс 4.2.

Време за работа

От гледна точка на автономността, резултатите в сравнение с предшественика леко са се подобрили – 3000 мАч срещу 2600 мАч. Но имайки предвид увеличения размер на дисплея, това подобрение е незначително.

Всъщност, Samsung Galaxy S6 Edge Plus може да работи без презареждане около един ден в смесен режим, имайки предвид, че се използват безжичните модули и до два дни в умерен режим с нечести разговори и използване само на най-необходимите функции.

Заключение

Samsung Galaxy S6 Edge Plus – това е подобрената версия на вече един от най-добрите смартфони на компанията. Устройството има с какво да ни изненада – започвайки от мощната хардуерна платформа и завършвайки с извития от двете страни дисплей с разширена функционалност и почти перфектен графичен интерфейс TouchWiz.

Reviews

  • Дизайн9
  • Дисплей10
  • Камера9
  • Хардуер10
  • Издръжливост на батерията8
  • 9.2

    Оценка