Ревю на LG G5

lg-g5-review-4LG G5 представлява огромна промяна в развитието на южнокорейската компания. Успявайки да задържи любимите на потребителите достъпна за премахване батерия и слот за microSD карта, LG G5 е направен изцяло от метал, за разлика от миналогодишния G4, в който бяха използвани евтина пластмаса и объркващ кожен завършек. В допълнение е поставен оригинален начин за изваждане на батерията, новият модел заслужава да е начело на разгодишните устройства на LG.

Дизайн

Въпреки че новото устройство не изглежда с толкова високо качество на изработката като своите преки опоненти, LG G5 е далеч от нискокачествените предложения на пазара. Тънката метална рамка, която обикаля около ръбовете на телефона, добавя допълнителна елегантност на задния панел. В новото си предложение от LG са избрали да не използват извития дизайн използван при LG G4 или извитата нацяло форма на LG G Flex. Причината за това е проста – потребителите предпочитат плоските дизайни на телефоните представени от съперниците вместо извитите предложения на LG.

Благодарение на намаления от 5.5 инча на 5.3 инча, устройството е подходящо за използване с една ръка, което съвпада с идеята на LG да нарави телефона лесен за използване от всеки, докоснал се до него. За удобството спомага и тежащото едва 159гр. с размери 149.4×73.9×7.7мм. тяло на устройството. Бутоните за усилване и намаляне на звука са преместени отляво на корпуса, което отбелязва завършека на идеята на LG да ги позиционират отзад на капака. Бутонът за включване, намиращ се все още отзад, играе ролята и на четец на пръстови отпечатъци и може да отключи устройството без да се налага и докосване на дисплея. За бърз трансфер на данни LG G5 е снабден с USB-C порт за връзка.

lg-g5-review-2Дисплей

За размер на дисплея от компанията са избрали 5.3 инча, в който избор се крие не само удобството за използване с една ръка, но и това, че по-малкият размер означава повече пиксели на квадратна площ на устройството, достигащи смайващите 554ppi. Въпреки че цветовете не са толкова живи, колкото при Super AMOLED технологията, LG G5 не разочарова по никакъв начин и доставя приятна за окото светлина и дълбочина на показваното изображение или видео. От компанията са добавили и опцията always-on, благодарение на която при заключен телефон може да видите минимално количество информация – час, дата и съобщения от приложенията. За разлика от другите модели в класа, LG G5 може да показва всички съобщения от всички приложения, правейки функцията много по-удобна, за да реши дали има смисъл от отключването на дисплея.

Характеристики

В сърцето на LG G5 се намира новия чип Snapdragon 820, който се справя с всички действия без проблем. Със своите осем ядра работещи на честота от 2GHz и допълнен от 4GB RAm няма да има непосилна игра или приложение. Също така в модела е предвиден и слот за допълнителна памет чрез microSD карта, която на теория може да увеличи 32GB вътрешна памет до 2TB. За управлението отговаря Android 6.0 Marshmallow, която допринася за по-дълъг живот на батерията.

lg-g5-review-3Камера

Двете камери на LG G5 показва отново, че компанията се развива в правилната посока. Двете са съответно 16MP и 8MP. По-малката камера изумява със своите ъгли на видимост – на внушителните 135 градуса камерата заснема повече отколкото може да види човешкото око. За съжаление няма предна selfie камера.

Батерия

Най-големия плюс на модела е, че може да се заменя 2800mAh батерия по всяко време. Но разбира се производителя е помислил за не дотам лесното изваждане на държача, за да не се отвори случайно в неподходящ момент. Големината е задоволителна за ежедневно ползване при нормално натоварване на устройството.

Заключение

Въпреки опростения си дизайн, LG G5 очарова с прекрасни дисплей и характеристики. Благодарение на новаторските идеи на компанията, устройството изпъква сред еднаквите предложения на съперниците си от Samsung и Apple. Ако искате устройство, което да е удобно и в същото време използващо най-новите технологии то LG G5 е правилният избор.

Reviews

  • Дизайн10
  • Дисплей9
  • Камера10
  • Хардуер10
  • Издръжливост на батерията9
  • 9.6

    Оценка