Ревю на HTC 10

review-htc-10-2

След неоспоримия успех на HTC One M8, компанията залага отново на новостите, след като предишният модел M9 не се отличаваше сред останалите си конкуренти. На вниманието на потребителите и феновете на марката се появи HTC 10. Той изненадва с голямо бързодействие и дизайн, който е на високо ниво. Новости има и по хардуера, като са подменени резолюцията на екрана и нов сензор на камерата.

Дизайн

Новият флагман на HTC не изостава по никакъв начин от останалите устройства на компанията, изящно направено устройство. Гърбът на телефона не е заоблен, както досега, и заедно със скосените ръбове предлагат балансирана конструкция, с която е удоволствие да се работи. Ръбовете са полирани, за да се подсигури блясък, когато се постави устройството върху някаква повърхност. Бутоните са позиционирани на правилните места, имащи различни повърхности, добър ход при настискане и точно обособени, за да не се натиснат по погрешка. Четецът на пръстови отпечатъци, който се намира в home бутона, е също толкова добър, притежаващ завидна точност и даващ възможността за използване на повече от един отпечатък, за да работи правилно.

review-htc-10-4

Дисплей

На устройството е монтиран 5.2 инчов дисплей с QHD резолюция 2560 x 1440 пиксела, правеща всяко изображение по-изчистено и по-приятно за очите. Заедно с увеличената резолюция е използвана и не толкова известната технология Super LCD 5, което за значи, че цветовете не са пренаситени и контрастът не е висок, което придава на цветовете вид, възможно най-близък до реалните.

Характеристики

За задвижването на устройството отговаря двуядрения 2.15 гигахерцов чипсет и двуядрения 1.6 гигахерцов Snapdragon 820 и 4 GB РАМ. Въпреки че са доста под останалите конкуренти, характеристиките не забавят по никакъв начин телефона. Той е пъргав и доста по-точен при докосване от всички останали на пазара. За операционна система е избрана Android 6.0.1, която добавя допълнителна производителност към HTC 10.

Батерия

Засега HTC 10 има най-голямата батерия в телефон с нормална големина на компанията – 3000 mAh, колкото е и в последния модел на Samsung. Въпреки това при не дотам завишено използване на телефона, тя едва издържа един ден. Но за сметка на това времето за зареждане е наистина смайващо – около час зареждане за цял ден работа.

review-htc-10-3

Камера

В HTC 10 е поставен по-малкия 12 мегапикселов сензор, но с доста добри характеристики. По-бързото заснемане и по-бързото запаметяване на снимките са само някои от плюсовете, прибавете и това, че е подобрена производителността при ниска осветеност и има предна камера със стабилизатор на изображенията, използването на камерата е истинско удоволствие. Снимките са изчистени и детайлни, а от компанията са добавили и едно желано допълнение от много фотографи, размера на снимките е във формат 4:3.

Заключение

Всичко, което обещаваха от компанията производител е доставено на високо ниво. Това устройство ще накара всеки потребител да онемее от прекрасното чувство, което HTC 10 оставя само при допира до него. Определено с този модел HTC се опитват да изпъкнат за пореден път на пазара. Ако и вие искате устройство, което доставя удоволствие при използването си и се отличава от всички, то HTC 10 е за вас.

Reviews

  • Дизайн9
  • Дисплей10
  • Камера10
  • Хардуер10
  • Издръжливост на батерията9
  • 9.6

    Оценка