Предимства и недостатъци на телефони Самсунг

телефони СамсунгОснована през 1969 г. като Samsung Electric Industries, днес южно корейската компания Samsung Electronics прави всичко – от телевизори до полупроводници. Най-масово използваните смартфони у нас, са именно телефони Самсунг. Компанията пусна първия си смартфон с Android през 2009 г. и може да бъде адмирирана за пускането на първия си таблет под Android през 2010 г. Самсунг е сред най-големите играчи на пазара на смартфони в света. Наскоро разработи смартфони, работещи с Tizen OS, като алтернатива на Android базираните устройства.

В настоящия материал ще разгледаме някои от ключовите предимства на телефони Самсунг, като няма да пренебрегнем и основните им недостатъци. Убедени сме, че ако не вие самите, то почти всички хора от вашето обкръжение използват някоя версия на красивите и супер функционални Galaxy смартфони на Samsung. Ако те не са ви разяснили предимствата на тази марка телефони, то ето какво са пропуснали:

Стилен и супер функционален дизайн

Първото, което ще забележите при всички серии телефони Самсунг, е невероятно елегантният им дизайн. С ултра тънкия си профил, те лягат перфектно в ръката, осигурявайки нужната лекота при набиране и управление на различните приложения. Болшинството операции могат да се изпълнят с една ръка, включително при фаблетите на южнокорейската марка.

При почти всички серии телефони Самсунг – A, J, S се забелязва елегантният металически корпус. За изработката на панела в някои случаи е използвана пластмаса, но покритието е това, което допринася за луксозния облик на смартфоните на тази марка. Както при ниско бюджетните, така и при устройствата от премиум клас, имаме сходно позициониране на физическите бутони. Това е важно за удобството при преминаване към по-нова версия Samsung Galaxy, тъй като на ползвателя не се налага да създава нови навици за боравене с апарата.

Отлично качество на снимките при всякакви светлинни условия

Основна функция на съвременните смартфони е създаването на снимки и видео, а при телефони Самсунг, те са с почти професионално качество. Устройствата от сериите Galaxy S9 и S9+ разполагат с обектив с двойна апретура, способен да се адаптира към наличната светлина, точно както човешкото око. Обективът е в състояние да превключва автоматично спрямо условията на осветеност, помагайки за създаването на страхотни снимки по всяко време и на всяко място.

Екран, пленяващ с живата си картина

Всички серии и модели телефони Самсунг печелят своите привърженици с невероятното качество на изображението, предоставено от супер големите и по-компактните екрани. Характерният за устройствата от серията Galaxy Note 8 Infinity Display, предлага невероятно изживяване при гледане на видео и при управление на приложенията. С цели 6.3 инча, това е най-големият екран до момента при Note устройствата, който въпреки това пасва идеално в ръката.

Недостатъци

Тъй като са най-масово използвани както по света, така и у нас, телефони Самсунг не позволяват на своите собственици да изпъкнат и да се отличат от тълпата. Всеки има някоя версия смартфон на южнокорейската компания, а тепърва предстои излизането на новите серии, които ще привлекат още повече почитатели.

Сред смартфоните на марката има и водоустойчиви модели, носещи както предимства, така и своите недостатъци. Можем да посочим като недостатък и податливият на счупване двойно извит екран на Galaxy Edge устройствата, но не можем да подминем и невероятно елегантния им облик.