LG ще представи нов смартфон на 1 октомври

LGМного производители на смартфони показват на почтената публика своите устройства по два пъти в годината. По-новия модел често се основава на предишния, но има и някои подобрения: малко по-голям екран и резолюция, увеличена RAM памет, по-специални материали на корпуса и т.н. Тази политика се използва и от китайците, корейците, дори и от купертинци. LG обаче изглежда са решили, че няма да загубят от нея, ако представят подобрена версия на своя флагман LG G4.

LG G4 строго погледнато не е най-лошият избор на смартфон за 2015 година. За разлика от много конкуренти, той все още има сменяема батерия и карта памет, а също така, той наистина има една от най-добрите мобилни камери на пазара. Въпреки това, устройството има характеристики, които могат да бъдат подобрени, като например остарелия тип RAM или по-малко мощния процесор в сравнение с конкурентите. Тези недостатъци на свой ред почти веднага породиха слухове за по-премиална версия на смартфона, под името LG G4 Pro, което застави потенциалните потребители за изчакат с покупките.

Честно казано, @onleaks не успяха да потвърдят предстоящия анонс на LG G4 Pro, слуховете за който вече доста време витаят в интернет, тъй като компанията публикува официален тийзър за предстоящото събитие.

От клипа следва, че още на 1 октомври в 11:00 часа (за неизвестна часова зона), компанията LG ще представи новото си устройство. Съдейки по всичко, това ще се окаже смартфонът, който по-рано се появи под кодовото име V10 (това е самият G4 Pro). Основната му особеност трябва да стане вторият дисплей, разположен между основния екран и горния високоговорител на предния панел, който ще се използва за бързото стартиране на избрани приложения.

Относно другите характеристики на устройството, слуховете сочат наличие на 5,7-инчов QHD-екран, процесор Snapdragon 808, 3 GВ RAM, 16-Мегапикселова основна и 5-Мегапикселова предна камера, както и скенер за пръстови отпечатъци.