Какво да очакваме от играта F1 2015

f1-2015-game

От Codemasters отмениха пускането на F1 2015 на 12 Юни и го отложиха за също наближилия 10 Юли. С изцяло нов EGO енджин, целта на F1 2015 е да достави едно ново и неповторимо Формула изживяване, обявиха Великобританските разработчици. Новата версия ще бъде пусната както за Xbox One и PS4 така и за PC.

От Codemasters казват че F1 2015 ще бъде “огромна крачка напред в много отношения” – както за графиката, така и за начина на управление на колите. Codemasters са направили подобрения и допълнения в повече от 20 области, включително двигател, трансмисия, аеродинамика, резервоар за гориво и обратна сила. Студиото също е изградило изцяло нов физичен модел за гумите. Това е една от главните предпоставки за доставянето на “наистина реалистично и спиращо дъха представяне на това как тези коли се справят и движат на пистата”.

f1-2015-game-3

F1 2015 разполага и с нова “излъчваща стил” презентация, която има за цел автентично да улови атмосферата на състезателния ден. Тя също има и подобрен Championship Season режим и нов Pro Season режим за които от Codemasters казват, че ще бъдат страшно предизвикателни. В допълнение са на лице и режимите на Quick Race и Multiplayer return.

f1-2015-game-5

На всичкото отгоре, F1 2015 поддържа гласови команди за Xbox One и PS4, чрез Kinect и PlayStation камерата. Някои от командите и действията които може да извършите са: Може да поискате информация за състезанието, новини за атмосферните условия, състоянието на гумите, да поискате нови гуми, а дори и промени по предното ви крило.

Нещо повече, F1 2015 ще включва официално лицензирани автомобили, шофьори и писти от 2014 Formula One World Championship сезон като бонус съдържание. Това съдържание е изградено изцяло от нулата, за да може да демонстрира качествено новите възможности на F1 2015.