Как се записва музика на диск чрез Nero Burning Rom

nero-cd-musicВсеки един от нас си има любима музика която предпочита да слуша. Когато сме на компютъра в по-голямата част от времето слушаме музика. Той е най-големият ни  източник на песни. Все пак можем да слушаме музика в колата, на DVD-то, на уредбата и т.н. За да направим това трябва да имаме диск с музика, който да пуснем. Сега  ще ви покажем как да запишете музика на диск с Nero, за да можете да я слушате навсякъде.

1.Сдобийте се с инсталирана версия на програмата Nero Burning Rom.

Програмата Nero Burning Rom може да бъде закупена и изтеглена от Официалната страница на програмата . От оригиналния сайт можете да изтеглите безплатната версия на програмата, но тя ще е валидна само 15 дни. Изтеглянето в момента става като  въведете ваш E-mail адрес и натиснете Download бутона. Инсталацията е типична като за всички останали програми.Всичко отнема не повече от 4-5 минути. Възможно е да  бъдете попитани за инсталация на няколко други програми предварително. Натиснете OK и всичко е готово.

figura1

2.Отворете програмата Nero.

Отварянето на програмата става или от Start менюто на Windows или от иконата на десктопа ви (ако сте си искарали такава при инсталацията). Натиснете на  Бутона New и изберете, че искате да запишете CD диск. Следва да отбележите Audio CD. Сложете отметки на Write и Finalize. Изберете скорост на записване от същия  прозорец. Колкото по-бавна е тя, толкова по-добре. Натиснете бутончето New.

3.Изберете музиката, която искате да запишете.

След като сте избрали желаната от вас музика и продължите напред, ще се появява нов прозорец. Той може да бъде разделен условно на две. От дясно може да разглеждате  местата из компютъра си, за да изберете песни. Щом  харесате някоя завлачете я от дясно и готово песента вече е добавена. Отдолу може да следите мястото което сте  заели. Заетото място се запълва с зелен цвят. Щом сте готови с избора си натиснете Burn и изчакайте докрай. За по подробно описание на начина за запис, погледнете  картинката:

nero-cd-burn
1. От това меню изберете къде се намира диска и в кой диск искате да записвате музиката.
2. Това е мястото в което трябва да поставите желаната от вас за запис музика.
3. От това поле трябва да изберете и прехвърлите аудио файла към 2-ра точка.
4. Това е бутона който ще трябва да натиснете когато вече всичко е готово. След натискането му ще започне записа на аудио файловете върху диска. На картинката бутона  е сив, понеже не сме сложили файлове за запис. Този бутон може да се използва само когато имате избрана информация (музика) за запис. Пак отбелязваме, избраната  музика трябва да се намира в точка 2 от показаната картинка.

Вече знаете как се записва музика на диск.