Как да защитим USB флаш паметта си с парола чрез Kakasoft USB Security

usbsecurityUSB флаш паметите или както ги наричат повечето хора “флашки”. Флашките могат да се употребяват по много и различни начини. Те са най-мобилната форма на пространство  за съхранение на информация. Можете да пренасяте чрез нея  музика, филми, документи и каквото още се сетите. Дори с малко познания можете да инсталирате цяла  операционна система, която да бъде пускана от флашката. Единственото, което ще ви трябва, за да я ползвате е компютър с USB порт. Това е най-голямото предимство на  флашките – те са съвместими с много устройства. Лошото е, че те лесно се губят. Другото е, че те лесно се ползват от всички. Ако поставите защитена информация на  вашата флашка, тя ще е лесно достъпна от всички. Има много начини да защитите флашката си. Повечето от тях са платени. Има и USB флаш памети с вградена защита. Днес  ще ви предложим нещо по-просто. Нещо безплатно, което е достатъчно добро за случая.

Ето как да защитите флашката си с парола. Описали сме всичко в няколко лесни стъпки:

1.Закупете и изтеглете програмата Kakasoft USB Security. Това е Официалния сайт на софтуера. Програмата не е безплатна. Има безплатна  версия, но тя е с ограничени възможности но все пак ще ви свърши работа. Тя може да бъде изтеглена от същия сайт, за да тествате и да видите нейните възможности и дали ще ви свърши работа. Има причина да ви я препоръчаме –  тя е една от най-интуитивната от всички. Другите програми ще ви объркат напълно със сложността си. Тази е изградена специално за USB флаш памет. Инсталацията отнема 2-3  минути. Съвместима е със всички модерни операционни системи на Windows – XP,7,8. Другите програми са или много по-скъпи или пък не са съвместими.
2.Сложете флашката в устройството си. Организирайте файловете, които ще съхранявате там. Пуснете програмата и изберете поставената флашка от списъка с устройства.  Сега следва само да натиснем бутона Install.
3.Изберете си парола. Тази парола ще трябва да бъде въвеждана всеки път когато се опитате да получите достъп до флашката си. В прозорчето трябва да въведете паролата  и да я повторите. В третото поле, което е наречено Password Hint трябва да напишете подсказка за паролата. Това ще ви помогне в случай, че я забравите. Не пишете там  паролата си. Сложете нещо свързано с нея, което да ви я припомни. Това ще ви подсигури от самите вас. Всеки може да забрави паролата си. С тази подсказка не трябва  да имате притеснения от по-дълга и трудна парола. След като сте готови с въвеждането на тези данни трябва да натиснете Protect.
kakasoft-usb-security
4.Как се отключва флашката и как се премахва паролата. За да отворите съдържанието на вашата флашка трябва да я сложите в компютъра. Отворете я и там ще видите само  един файл наречен USBSecurity.exe Пуснете го и въведете паролата си. Има две възможности. Open in virtual drive и Unprotect Device. Първият отваря съдържанието на  устройството. След като привършите работата с файловете трябва да се върнете в програмата и да натиснете Done. Това ще ги защити отново. Вторият премахва паролата на  флашката.