Как да запишем видео докато играем на игра

videoonpcОт както са се появили най-ранните форми на електроника, видео игрите са най-популярната форма на забавление. Всичко започва от старите компютри, 8-битови конзоли  и  така до модерните конзоли и компютърни игри. Голям брой хора играят игри ежедневно, като това не са само деца.

Игрите в днешно време разполагат с невероятни графики. Това ги прави още по пристрастяващи. Сложността и интересните им истории ги правят много желани за заснемане.  Всички геймъри правят видео в даден момент, за да се докажат или просто за забавление. Този урок ще ви покаже как най-лесно да направим страхотно видео на игра в  реално време.
Как да заснемем игра докато играем

1.Инсталиране на програмата за запис на всичко случващо се на екрана.

Първото, от което имаме нужда, за да заснемем игра е софтуер за това. Компанията Apowersoft разполага с хубав и безплатен инструмент за това. Програмата има и  платена версия, която можете да си закупите.

Безплатната версия на програмата може да бъде изтеглена от http://www.apowersoft.com/free-online-screen-recorder  Натиснете Download Desktop Version. Тази програма е лесна за употреба и не би трябвало да имате никакви затруднения с нея. Освен това ще ви покажем и как да  направите видеото си още по-добро с малко настройки.

2.Инсталирайте и отворете програмата.

Първо ще трябва да изберете кой звук искате да прихванете. Това става от бутона Audio Input. Възможностите са System Sound  (системен звук), Microphone (микрофон) или System sound and microphone (от двете). Това може да е полезно, ако записвате видео урок и искате да го озвучите. Можете  също така да запишете гласа на опонентите си. И всичко това без да премахвате красивите звуци на играта. Възможностите са ограничени само от желанието ви.

Ако чувате ехо на заден план, то това е защото звукът ви се възпроизвежда през говорители. Трябва да го намалите, за да може микрофонът да не улавя страничните  звуци. Друга възможност е да преместите микрофона по-далеч от колоните. Ако и това не помогне, ориентирайте се към използването на слушалки.
figura11

3.Настройте програмата за максимално качество при запис на видео.

Битрейт-а (bit rate) и фрейм рейта (frame rate) това са две важни настройки които оказват голямо  влияние върху качеството на един клип и видео. Това е нещо друго, което притеснява начинаещите видео редактори.

Настройките се правят от Options, Recording. Разделът  се нарича Output Video Format и се намира в долната част. Първо внимавайте с резолюцията, защото тя влияе много върху размера на крайният файл. Ако нямате много  място заснемете в по-малка резолюция или само част от екрана (по-надолу е посочено как). Друга стойност, която влияе е Bitrate-а. Колкото по-голям е той, толкова  по-голям е и файлът. Експериментирайте с тази стойност, за да получите резултатът, който ви удовлетворява. Третата стойност, която може да регулирате са кадрите в  секунда (frame rate). Това регулира колко кадъра в секунда да се възпроизвеждат. Тук настройката също опира до това какво ви удовлетворява. Направете няколко тестови  видеа, за да направите нужните корекции. Така ще видите как едно видео няма да е прекалено голямо и в същото време ще изглежда добре.
figura22

4.Започнете заснемането.

Това става като натиснете стрелката сочеща надолу на бутона Record. Изберете дали искате да заснемете определен регион (Region), целият  екран (Full Screen) и т.н.
5.Заснемане на видео на част от екрана. Ако по някаква причина искате да заснемете само част от екрана, то това става от менюто в стъпка 4. След като сте натиснали  бутона Region отбележете площта, която искате да заснемете. Възможно е и използването на готови селекции, които ще се появят в падащо меню на екрана ви.

Като недостатък на програмата само ще отбележем че за в момента няма опция за избор на Български език.